15 Σεπ 2019

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών

Το σχολείο μας βρίσκεται στο Μενίδι (Αχαρνές). Είναι δημόσιο σχολείο και δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση να την ολοκληρώσουν σε 2 χρόνια με απογευματινό ωράριο (5-9μμ).
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97). Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το σχολείο προσφέρει:
  1. ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσαρμόζεται στις ικανότητες και στις ανάγκες των εκπαιδευομένων εξασφαλίζοντας έτσι την ενεργό συμμετοχή τους
  2. υποστήριξή τους σε όλους τους τομείς όπου αντιμετωπίζουν δυσκολίες
  3. εκπαιδευτικό προσωπικό και συμβουλευτικές υπηρεσίες που είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στην πολυπλοκότητα των καθηκόντων τα οποία αναλαμβάνουν
Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.
Τα σχολεία αυτά προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα εξωσχολικών δραστηριοτήτων, ενώ προβλέπουν και την ύπαρξη συμβούλου σταδιοδρομίας και ψυχολόγου.
Επιπρόσθετα, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών προσφέρει και τη δυνατότητα πιστοποιητικού τίτλου πληροφορικής (μέσω Πανεπιστημίου Cambridge), εντελώς δωρεάν.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν όλο το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Επικοινωνία στο 2102409737.
Το ΣΔΕ Αχαρνών βρίσκεται στην οδό Σπάρτης 1, δίπλα από το 3ο Γυμνάσιο Αχαρνών.
Για την εγγραφή χρειάζονται η ταυτότητα, το απολυτήριο του δημοτικού, ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ΚΕΠ καθώς και το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.