26 Σεπ 2019

Κανονικά τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΦΑ 
Μετά λύπης μας έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων παραπόνων από την πλευρά των Δημοτών των Αχαρνών, καθώς τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει φημολογία περί κλεισίματος των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση της κοινής γνώμης οφείλουμε να αναφέρουμε τα γεγονότα στην κανονική τους διάσταση.
Κατ’ αρχάς θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών ορίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (23 Σεπτεμβρίου 2019). Από αυτό το γεγονός γίνεται αντιληπτό πως υπήρχε περιορισμένη δυνατότητα δράσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν είναι δε της παρούσης στιγμής να αναφερθούμε στο τι έχουμε παραλάβει, κάτι που θα γίνει στο άμεσο μέλλον.
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν πως τόσο η νέα Δημοτική Αρχή, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Μαζικό Αθλητισμό. Θεωρείται αδιαπραγμάτευτη η επιθυμία όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά και να επεκταθούν τα αντίστοιχα προγράμματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες της πόλης μας. Επομένως ξεκαθαρίζουμε πως δεν υπάρχει καμμία απολύτως περίπτωση για κατάργηση των προγραμμάτων. Αυτονόητο επίσης είναι πως οι φήμες είναι αβάσιμες, καθώς ακόμη δεν έχει καθοριστεί πρόγραμμα χρήσης των εγκαταστάσεων.
Με γνώμονα τις προθέσεις μας αυτές, αλλά και τις δυνατότητες των αθλητικών χώρων της περιοχής, επιθυμούμε να προβούμε σε μια αναδιάρθρωση των ωρολογίων προγραμμάτων, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να είναι πιο αποτελεσματική η χρήση των περιορισμένων δυστυχώς διαθέσιμων χώρων στην περιοχή μας.
Μάλιστα οι Δημότες Αχαρνών θα πρέπει να γνωρίζουν πως βρισκόμαστε ήδη σε αναζήτηση νέων χώρων, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, ούτως ώστε στην πορεία αυτά να ενδυναμωθούν και να εξελιχθούν.
Ο Μαζικός Αθλητισμός αποτελεί διέξοδο, αποτελεί πολιτισμό, αποτελεί ένα υγιές κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Η στήριξή του δεν είναι μια συμβατική μας υποχρέωση, αλλά μια βαθιά μας πεποίθηση. Και μεγαλύτερη απόδειξη θα αποτελέσει το έργο μας το αμέσως προσεχές διάστημα.    
Ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ