2 Σεπ 2019

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, νέα πρόεδρος η Χριστίνα Κατσανδρή

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Πριν τις διαδικασίες εκλογής προηγήθηκε η ορκωμοσία των μελών του ΔΣ που απουσίαζαν από την τελετή που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Τετάρτη (28/8).
Η συνεδρίαση υπό την προεδρία της κ. Ελένης Σαχσανίδου ξεκίνησε με την ομιλία του νέου Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού, ο οποίος σε κλίμα ενότητας ευχήθηκε σε όλους μια πετυχημένη θητεία, την οποία έχει ανάγκη η πόλη. Αποδεικνύοντας έμπρακτα την πρόθεσή του για συνεργασία και συνεννόηση, δήλωσε εξ αρχής πως η παράταξή του σκοπεύει να υποστηρίξει όλες τις υποψηφιότητες της αντιπολίτευσης για κάθε θέση κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για το προεδρείο, αναδεικνύοντας πρόεδρο την κ. Χριστίνα Κατσανδρή, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι «όπως ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα είναι Δήμαρχος για όλους, έτσι υπόσχομαι ότι θα είμαι κι εγώ πρόεδρος για όλους».
Ακολούθως ο κ. Σπύρος Βρεττός συνεχάρη την πρόεδρο και ενημέρωσε πως προτίθεται σε συνεργασία με όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται να εισηγηθεί νέο κανονισμό λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια που θα αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση της εκπροσώπησης και της αποτελεσματικότητας.
Αναλυτικά οι εκλεγέντες:
Δημοτικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Χριστίνα Κατσανδρή
Αντιπρόεδρος: Γεωργία Τουμανίδου – Ευθυμιάδου
Γραμματέας: Σπύρος Παγώνας
Οικονομική Επιτροπή:
Πρόεδρος: Σπύρος Βρεττός
Τακτικά Μέλη: Μιχάλης Βρεττός, Νίκος Δαμάσκος, Χριστίνα Κατσανδρή, Άγγελος Αραμπατζής, Δημήτρης Κωφός, Πέτρος Βαρελάς, Ιωάννης Κασσαβός, Όλγα Παυλίδου.
Αναπληρωματικά Μέλη: Ν. Ξαγοράρης, Ε. Σαχσανίδου, Γ. Πετάκος, Χ. Κόνταρης, Δ. Τσιμπογιάννης, Μ.Τσορπατσίδης.   
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Πρόεδρος: Σπύρος Βρεττός
Τακτικά Μέλη: Νίκος Ξαγοράρης, Γιώργος Σιδηρόπουλος, Λουίζα Κοσμίδου, Γιώργος Πετάκος, Δημήτρης Δαμάσκος, Σπύρος Βάθης, Μαρίνος Μουκάνης, Πέκος Χαράλαμπος.
Αναπληρωματικά Μέλη: Α. Αραμπατζής, Ν. Δαμάσκος, Γ. Δασκαλάκης, Ν. Βρεττός, Α. Αθανασιάδης, Μ. Τσορπατσίδης.