4 Σεπ 2019

Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα ήταν ήδη φυλακή.

Σε εμάς, ο Γ. Βαρουφάκης είναι ηγέτης κοινοβουλευτικού κόμματος και σουλατσάρει στο κόκκινο χαλί της Βενετίας, απολαμβάνοντας τη δημοσιότητα και τα έσοδα από το best-seller του.
Λογικό, αφού το ζεύγος Βαρουφάκη-Στράτου αποτελεί το αρχέτυπο του επαναστάτη του γλυκού νερού, που κάνει τον μάγκα με τα λεφτά των άλλων (εδώ με τις περιουσίες ενός ολόκληρου λαού), συνεχίζοντας οι ίδιοι να κάνουν ζωάρα και να πουλούν αφ' υψηλού αριστεροσύνη μεταξύ Gucci και αστακού.
Αυτό, όμως, αξίζει στο μέσο σανοφάγο, που τον εξέλεξε πρώτο σε σταυρούς βουλευτή το 2015 και τον ξαναέβαλε στη Βουλή φέτος.
Αυτό, φυσικά, αξίζει και στην κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση του καταστροφικού 5μήνου του 2015, όταν ο Βαρουφάκης και ο Αλέκσης έκλεισαν τις τράπεζες, μας φόρτωσαν τρίτο μνημόνιο και 80 δις χρέος. καθώς και κεφαλαιακούς ελέγχους για 4 χρόνια.
Το ηθικό δίδαγμα είναι απλό: Αν είσαι ένας υπερφίαλος ανόητος, που πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ελαφρώς γαρνιρισμένα με ολίγη από αριστερά, τότε περνάς ζωάρα και δεν σε πειράζει κανείς ό,τι πατάτα και να κάνεις.
Άλκης ο Γιαλαντζί Επαναστάτης