2 Σεπ 2019

Κύπρος: Αλλαγές στα σχολεία και την εμφάνιση των μαθητών - «Παρελθόν» μούσια. σκουλαρίκια, κολάν και μακιγιάζ

Μεγάλες αλλαγές σχετικά με την εμφάνιση των μαθητών στα σχολεία φαίνεται πως επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, μια ανάσα πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το alphanews ειδική επιτροπή του υπουργείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, μελετά έναν... μεγάλο κατάλογο με τα όσα δεν θα επιτρέπονται πλέον εντός των σχολικών μονάδων.
Τι θα περιλαμβάνουν η υπό μελέτη απαγορεύσεις για τους μαθητές
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, οι υπό μελέτη απαγορεύσεις περιλαμβάνουν τόσο την εμφάνιση των αγοριών, όσο και των κοριτσιών. Συγκεκριμένα:
Για τα αγόρια το σχέδιο περιλαμβάνει απαγόρευση για το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα. Οσον αφορά τα κορίτσια θα απαγορεύεται το μακιγιάζ, οι ανταύγειες, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και τα στενά παντελόνια και τα κολάν.
«Αυτό το διάστημα μελετώνται και πάλι οι κανονισμοί που αφορούν στην εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία. Ολα αυτά είναι υπό συζήτηση, αναμένω την τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που μελετά τους κανονισμούς εντός των ημερών για να υπάρξει διάλογος», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης στον alphanews.
Την ίδια ώρα στα «απαγορευμένα αντικείμενα» εντός των σχολείων μελετάται να μπουν και οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smarthphones και τα τάμπλετ.