3 Νοε 2019

Ο γύρος της Ελλάδας για τον Εθελοντισμό και το περιβάλλον άρχισε από το Ολυμπιακό Χωριό

Το συμβολικό φύτεμα μιας ελιάς που με τις ρίζες της μπορεί να μας ενώσει σηματοδότησε την έναρξη του γύρου της Ελλάδας σε ένα ταξίδι εθελοντισμού για το περιβάλλον. Ένα ταξίδι που με κεντρικό άξονα το Let’s do it Greece άρχισε από τις Αχαρνές και το Ολυμπιακό Χωριό. Παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση που αποτελεί το έναυσμα των φετινών δράσεων που θα κορυφωθούν τον Μάιο του 2020 με τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση.
Ο κ. Σπύρος Βρεττός στο χαιρετισμό του, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την απόφαση να ξεκινήσει η φετινή προσπάθεια από τις Αχαρνές, αναφέρθηκε στο νόημα της εκδήλωσης αυτής, επισημαίνοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς σε περιβαλλοντικές δράσεις και όχι μόνο. Είχε παράλληλα την ευκαιρία να τιμήσει τον παρολυμπιονίκη της κολύμβησης κ. Γιάννη Κωστάκη και τον επικεφαλής του Let’s do it Greece κ. Γιάννη Κιούση, δίνοντάς τους από ένα εκμαγείο του αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών.  Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχε ενεργά ο Δήμος Αχαρνών, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της Νέας Γενιάς Ολυμπιακού Χωριού και του επικεφαλής κ. Βασίλη Βόσινα.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Λουίζα Κοσμίδου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Νίκος Ξαγοράρης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Πετάκος, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Aγγελος Αραμπαντζής, ο πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Μίχας, ο πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χαράλαμπος Ορφανίδης, η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Αγγελική Ζαχαριάδη, ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του 6ου Λυκείου Ολ. Χωριού κ. Κωνσταντίνος Παπακώτσης, ο τοπικός σύμβουλος Θρακ/νων κ. Ματθαίου, η πρόεδρος της κίνησης πολιτών Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – Επισκήνιο κ. Μαρία Μίχα, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων Ολυμπιακού Χωριού Φοίβος και Αθηνά, του Δέντρου Ζωής, Εθελοντών Αχαρνών – Θρακ/νων, της πολιτικής συνεργασίας Πολίτες Ασφαλείς μαθητές από δημοτικά σχολεία, από το 4ο, το 11ο και το 12ο Γυμνάσιο, από το 6ο Λύκειο και το 3ο ΕΠΑΛ. Το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβαν οι χορωδίες του 4ου Γυμνασίου και της Νέας Γενιάς.