8 Νοε 2019

Ανακοίνωση της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών

Η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Α) θα πρέπει να ελαχιστοποιούν τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικά, κουτάκια αναψυκτικών, χαρτόκουτα κ.λ.π), πριν τα εναποθέσουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο ένας κάδος να γεμίζει με λίγα ασυμπίεστα χαρτόκουτα που ρίχνει κάποιος και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες για τους οποίους προορίζεται ο κάδος.
Β) θα πρέπει να μην εναποθέτουν σακούλες με απορρίμματα έξω από τους κάδους απορριμμάτων διότι αυτά διαχέονται δημιουργώντας ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. 
Γ) θα πρέπει να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα στους κοινόχρηστους χώρους (στρώματα, καναπέδες, χαλιά, κλαδέματα, μπάζα κ.λ.π) διότι ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να τα απομακρύνει στον ρυθμό που παράγονται. Αυτά τα υλικά η υπηρεσία τα απομακρύνει βάσει δυνατοτήτων και μόνο κατόπιν συνεννόησης.
Η σημερινή εικόνα της πόλης μας αντικατοπτρίζει μεν τις χρόνιες ελλείψεις του Δήμου μας σε εξοπλισμό και προσωπικό αλλά και την νοοτροπία ορισμένων κατοίκων και επιχειρηματιών οι οποίοι αυθαιρετούν γεμίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας με οτιδήποτε δεν χρειάζονται.
Η καθαριότητα της πόλης μας είναι ευθύνη όλων μας και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συμμετοχή σας αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Παρακαλούμε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώσουν μη τήρηση των ανωτέρω από ορισμένους συντοπίτες μας, να επικοινωνούν με την Δημοτική Αστυνομία (τηλ. 2132072472) ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας.
 
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορ/των
Γεώργιος Πετάκος