14 Νοε 2019

Πειραιώς Σεραφείμ για βλασφημία των Θείων : Είναι έτοιμη η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος της θρησκευτικής αυτοδικίας;

«Είναι έτοιμη η Κυβέρνηση να αναλάβη το πολιτικό κόστος της θρησκευτικής αυτοδικίας, όταν αυτή επισυμβεί;». Με αυτό το ερώτημα κλείνει το κείμενό του ο αναφερόμενος στην απόφαση για απόσυρση της διάταξης για ποινές στη των Θείων.
Το κείμενο του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:
«Κατάπτυστη» χαρακτήρισε η Αξιωματική Αντιπολίτευσι την απόφασι της Κυβέρνησης να προστατεύση την θρησκευτική ειρήνη της Χώρας από εξτρεμιστικές συμπεριφορές και φονταμενταλιστικές πρακτικές.
Νομικοί με γνωστές παρωπίδες και ελαστική συνείδηση για το κακό που επωάζεται προβάλλουν ανεπέρειστες νομικές θέσεις, ενώ γνωρίζουν κάλλιστα ότι η κακόβουλη βλασφημία των Θείων, κάθε γνωστής στην Ελλάδα θρησκείας, δεν αφορά στην δήθεν προστασία των Θείων, αλλά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, της θρησκευτικής ειρήνης μεταξύ των πολιτών και της αποτροπής της θρησκευτικής αυτοδικίας.
Η θρησκεία του κάθε πολίτη, ακόμη και η αθεία, που συνιστά αρνητικό και στρεβλό θρησκευτικό σύστημα, αποτελούν οντολογικό θεμέλιο του προσώπου, με το οποίο ρυθμίζει την ζωή του, τις επιλογές του, την βιοθεωρία του και το κοσμοείδωλό του.
Όταν λοιπόν προσβάλλεται κακόβουλα και δόλια η θρησκευτική πίστι κάθε γνωστής στην Ελλάδα θρησκείας, δηλαδή κάθε θρησκείας που δεν έχει κρύφια δόγματα και η λατρεία της δεν αντίκειται στην δημόσια τάξι και τα χρηστά ήθη, προσβάλεται όχι το θείο και το ιερό που είναι ανέγγιχτα από την ανθρώπινη μικρότητα, ασθένεια, ευτέλεια και γελοιότητα, αλλά ο άνθρωπος και συμπολίτης που πρεσβεύει αυτή την συγκεκριμένη θρησκευτική πίστι, η οποία μπορεί ασφαλώς να δεχθή αξιολογική κριτική, χωρίς καμμία ποινική συνέπεια, μέσα στην ελεύθερη δημοκρατία μας, αλλά ο καθένας υποχρεούται να την σέβεται και να μην την βλασφημεί κακόβουλα και δόλια, διότι κακόβουλα και δόλια με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ευτελίζεται και βλασφημείται ο συνάνθρωπος και συμπολίτης, που έχει δομήσει την ύπαρξί του επάνω σε αυτήν την θρησκευτική πίστι.
Το αποτέλεσμα της κατάργησης μιάς τέτοιας ευεργετικής για την κοινωνία νομικής πρόνοιας είναι αναπόδραστα η θρησκευτική αυτοδικία, για την οποία αδιαφορούν προκλητικότατα όσοι εναντιώνονται από την ιδιάζουσα ψυχοσύνθεσι τους στο αυτονόητο και προφανές.
Είναι απόλυτα ευνόητο για κάθε λογικό άνθρωπο, ότι ο πολίτης του οποίου υβρίζεται κακόβουλα και δόλια η πίστι και δεν έχει τρόπο προσφυγής στην έννομη τάξι της χώρας, για να ικανοποιήση το πλησσόμενο θρησκευτικό του συναίσθημα θα οδηγηθή μαθηματικά στην αυτοδικία, διότι το θυμικό του ανθρώπου απαιτεί ικανοποίησι, που αν δεν την παρέχει εννόμως η Πολιτεία θα την διεκδικήση, δυστυχώς παρανόμως, ο ίδιος.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άφρονος νομοθετικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικώτερα τον αξιόλογο Υπουργό επί της Δικαιοσύνης, να αποτρέψη αυτήν την βεβαία τραγική εξέλιξι κοινωνικής αποσάθρωσης και να μιμηθή τα Ευρωπαϊκά Κράτη που σοφά ποιούντα προστατεύουν την κοινωνική ειρήνη τους και αποτρέπουν τον φονταμενταλισμό και την θρησκευτική αυτοδικία.
Τα έωλα νομικώς επιχειρήματα που ακούγονται από ιδεοληπτικά πρόσωπα, αγνώστων στόχων και προβληματικών κινήτρων, δεν αντέχουν στην βάσανο της πραγματικότητος.
Είναι έτοιμη η Κυβέρνηση να αναλάβη το πολιτικό κόστος της θρησκευτικής αυτοδικίας, όταν αυτή επισυμβεί;