25 Δεκ 2019

Αμβούργο: Οι παράνομοι μετανάστες κόστισαν στους φορολογούμενους 5,4 δισ. ευρώ

Σ.Σ. Όταν σε μια πόλη στοιχίζει τόσο, στην Ελλάδα στέγαση, περίθαλψη, μεταφορά, εκπαίδευση, τροφή, κ.ά. πόσα δις κοστίζουν;
Τα νούμερα που έφερε στη δημοσιότητα το δεξιό AfD προκαλούν ίλιγγο.
Οι φορολογούμενοι στην πόλη του Αμβούργου της Γερμανίας αναγκάστηκαν να ξοδέψουν περίπου 5,35 δισ. Ευρώ για τους αιτούντες άσυλο από το 2015 έως τα τέλη του 2019, αποκάλυψαν επίσημες εκθέσεις.
Τα στοιχεία δόθηκαν από τη Γερουσία του Αμβούργου μετά από αίτημα του AfD.
Το 2015, η πόλη δαπάνησε μόλις 735 εκατομμύρια ευρώ για δαπάνες στέγασης και ενσωμάτωσης των αιτούντων άσυλο. Το επόμενο έτος, οι δαπάνες των μεταναστών για την πόλη αυξήθηκαν στα 1,5 δισ. Ευρώ, ενώ το 2017 και το 2018 οι δαπάνες μειώθηκαν σε περίπου ένα δισεκατομμύριο ετησίως.
Από τον Ιούνιο του 2019, οι δαπάνες της πόλης για τους μετανάστες ήταν περίπου 500 εκατομμύρια. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Γερουσία αναμένει από τους Γερμανούς φορολογούμενους να έχουν δαπανήσει σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ για να στεγάζουν, να ντύσουν, να ταΐσουν και να εκπαιδεύσουν τους μετανάστες.
Στην απάντησή της στην ομάδα πολιτών της AfD, η Γερουσία σημείωσε ότι «η απόδειξη του άμεσου και έμμεσου κόστους και των επενδύσεων που σχετίζονται με τους πρόσφυγες δεν είναι πάντα επιβεβαιωτική».
Ο Αλέξανδρος Βόλφ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD στο Αμβούργο, επέκρινε τις τεράστιες δαπάνες της πόλης για την ευημερία των μεταναστών, αναφέροντάς το ως «το παράλογο κόστος της [γερμανικής] πολιτικής για τους πρόσφυγες».