6 Δεκ 2019

Τζήμερος vs Σγουρού: «Σφαγέας με γαρύφαλλο» ο Μπελογιάννης - «Αυτοδιαφημίζεστε με βλακείες»

«Mύλος» και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όταν ο Θάνος Τζήμερος αποφάσισε να παραδώσει μάθημα πολιτικής ιστορίας με τίτλο «Μπελογιάννης, ο σφαγέας με το γαρύφαλλο».
Φαίνεται πως ο κ.Τζήμερος που όπως και χθες δήλωσε, έχει ως σκοπό «να αποβληθεί δια παντός το ΚΚΕ από το πολιτικό σύστημα», είναι αποφασισμένος να δοκιμάσει συνολικότερα τα όρια λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μία εβδομάδα μετά το οξύτατο επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη, ο κ.Τζήμερος ζήτησε και πέτυχε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα στην συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης 5/12 και στη συνέχεια εκμεταλλεύθηκε κάθε δυνατότητα για να επιτίθεται στο ΚΚΕ.
Αυτή τη φορά όμως, ο Γιάννης Πρωτούλης διατήρησε την ψυχραιμία του και απέφυγε την αντιπαράθεση που πριν μια εβδομάδα τον οδήγησε να κινηθεί εναντίον του και να λερώσει το κοστούμι του Τζήμερου με τον καφέ που είχε μπροστά του.
Έβγαλε όμως από τα ρούχα τους τόσο τον έμπειρο επί των συνεδριάσεων πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό όσο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Θεοδωρόπουλο. Ενδεικτικό είναι ότι ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα της Ρένας Δούρου να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε ο κ.Τζήμερος για τον Νίκο Μπελογιάννη.
Αφορμή για τον καυγά στάθηκε η συζήτηση με θέμα «τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Ίδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών «Το Σπίτι του Αγωνιστή» για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Με απλά ελληνικά, η Περιφέρεια ήθελε να δώσει 11.000 ευρώ για να γίνουν κάποια έργα (φωτοβολταϊκό και τοιχοποιία) σε ένα κτίριο που έχει κατασκευαστεί πριν χρόνια για την περίθαλψη των απόμαχων του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης.
Και τι δεν είπε όταν ανέβηκε στο βήμα ο κ.Τζήμερος. Ότι πρέπει να πάει στον Περισσό η Επιθεώρηση Εργασίας γιατί δεν πληρώνει ένσημα το ΚΚΕ στα στελέχη του ώστε να έχουν περίθαλψη όταν γεράσουν. Ότι το Σπίτι του Αγωνιστή έκανε 18 χρόνια για να κατασκευαστεί και έτσι ξέρουμε πόσο χρόνο θα απαιτήσει η σοσιαλιστική ανοικοδόμηση όταν το ΚΚΕ πάρει μετά από ένοπλη επανάσταση την εξουσία.
Ότι το Σπίτι λειτουργεί με ρατσιστικά κριτήρια αφού δεν αφορά παρά μόνον όσους πέρασαν από το ΚΚΕ. Ότι εάν οι κομμουνιστές δεν έχουν έσοδα μπορούν να εργάζονται σε παιδικά πάρτι παριστάνοντας τις αρκούδες ή σε πλυντήρια αυτοκινήτων για να αφαιρούν τις κουτσουλιές με τα νύχια τους... Ανάμεσα στα διάφορα είπε ότι ο Μπελογιάννης δεν ήταν ο «άνθρωπος με το γαρύφαλλο» αλλά ο σφαγέας της Πελοποννήσου με το γαρύφαλλο.
Ο κ.Σγουρός συνέχισε να μιλά ήρεμα αλλά ο Θάνος Τζήμερος άρχισε να τον διακόπτει φωνάζοντας. «Να πάτε στον ψυχίατρο με αυτά που λέτε», ξέσπασε κάποια στιγμή ο κ.Σγουρός. «Προσπαθείτε να αυτοδιαφημίζεστε με βλακείες. Έχετε αναλάβει την βρώμικη δουλειά», φώναζε ο πρώην περιφερειάρχης.