7 Δεκ 2011

Άμεσο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΘΡΑΚΗ: ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ”

Ο Γιάννης Κουριαννίδης και η Χαρά Νικοπούλου στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ομιλία με τίτλο «Θράκη: Οι χαμένες ευκαιρίες» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δεσμοί Ελλήνων» στη Θεσσαλονίκη (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα). Ο ομιλητής Γιάννης Κουριαννίδης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και χάθηκαν για τη Θράκη, παρά το γεγονός ότι πριν από 20 χρόνια η διακομματική επιτροπή της Βουλής είχε επισημάνει όλες εκείνες τις δράσεις που έπρεπε να πραγματοποιηθούν, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θράκης (αξιοποίηση και πάλι των αρχαίων εμπορικών και πολιτισμικών δρόμων με τη Χερσόνησο του Αίμου και τις Παρευξείνιες χώρες, γειτνίαση με χώρες με συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς κ.λπ.), με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε ο κ. Κουριαννίδης, “σήμερα όχι μόνο να μαραζώνει αναπτυξιακά, αλλά και να έχει καλύψει το ελληνικό κενό σε τεράστιο βαθμό η Τουρκία, ένα κράτος δηλαδή που η ιστορική του σχέση με την περιοχή έχει να κάνει μόνο με γενοκτονίες και άλλα εγκλήματα”.

Επίσης, μέσα από οπτικό υλικό, παρουσιάστηκε η δράση των πρακτόρων της Άγκυρας στην περιοχή, διά του δουρείου ίππου της, που, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση: “δεν είναι άλλος από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής”.

Οι λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, όπως τόνισε ο ομιλητής, έχει να κάνει με μία σοβαρή κεντρική κρατική αναπτυξιακή πολιτική, είτε εντός, είτε εκτός ευρωζώνης, που θα καταστήσει και πάλι την πατρίδα μας γενικότερα και τη Θράκη ειδικότερα ανταγωνιστικές στη διεθνή αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως, το άμεσο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Με παρέμβαση της στο τέλος της εκδήλωσης η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου, Χαρά Νικοπούλου, δε δίστασε για άλλη μια φορά να καταγγείλει την εγκατάλειψή της από το ελληνικό κράτος όσο λειτουργούσε και πάλευε μόνη της στο ακριτικό μας πομακοχώρι και κάλεσε όλους να έχουν πάντα στη σκέψη τους και στον προγραμματισμό τους δράσεις που να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θράκης.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης και η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Ελένη Τζιούτζια.
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=75023