13 Απρ 2020

Παράδοση 2 απορριμματοφόρων και 200 καφέ κάδων στο Δήμο Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής

Δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και 200 κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων  παρέλαβε το πρωί της Δευτέρας (13/4) ο Δήμος Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής.  
Η Περιφέρεια έχει θέσει σε εφαρμογή το ευρύτατο πρόγραμμα «Ανακύκλωση 2020», στο πλαίσιο του οποίου παραδίδει οχήματα και κάδους στους δήμους της Αττικής, προκειμένου σταδιακά να υλοποιηθεί το σύστημα διαλογής απορριμμάτων στην πηγή. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή η Περιφέρεια σε συνεργασία με όλους τους Δήμους, αν και εργάζεται για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, δεν θέτει σε δεύτερη μοίρα το πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Έτσι ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης παρέδωσε σε πρώτη φάση στο Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπύρο Βρεττό δύο ειδικά οχήματα αποκομιδής οργανικών αποβλήτων, 200 καφέ κάδων και 4 τόνους κομπόστ. Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους πρώτους που παραλαμβάνουν τον σχετικό εξοπλισμό, ενώ αμέσως θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.
Παρόντες ήταν όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου (Α. Αραμπατζής, Μ. Βρεττός, Ν. Δαμάσκος, Λ. Κοσμίδου, Ν. Ξαγοράρης, Γ. Πετάκος, Γ. Σιδηρόπουλος, Σ. Τοπαλίδης), η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χ. Κατσανδρή και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου (Γ. Μίχας, Μ. Μπούκη, Γ. Νίκας).
Από την πλευρά της Περιφέρειας το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και πρόεδρος της ΕΔΣΝΑ κ. Κόκκαλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κατσιγιάννης, Κοσμίδου και Βλάχου και υπηρεσιακά στελέχη της ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας.
Αξίζει να σημειωθεί η καταλυτική συνδρομή του κ. Αυγερινού, ούτως ώστε να προχωρήσει αμέσως η διαδικασία, καθώς χωρίς τη δική του παρέμβαση δεν θα είχε βρεθεί ο Δήμος μεταξύ των πρώτων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά το διαρκές ενδιαφέρον του για την πόλη των Αχαρνών.    
Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Με τον Δήμαρχο Αχαρνών και φίλο Σ. Βρεττό έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις που θα έχουν μόνο αναπτυξιακό πρόσημο. Παράλληλα με την εθνική μάχη που δίνουμε όλοι μαζί για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας η ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, με στόχο να συρρικνώσουμε τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή.
Η Ελλάδα και κυρίως η Αττική μας που συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό της χώρας, πρέπει να σταματήσουν να είναι ουραγοί σε αυτό το ζήτημα. Σήμερα παραδώσαμε στο Δήμο Αχαρνών απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους όπως έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε για όλους τους Δήμους της Αττικής. Με δεδομένο ότι βιώνουμε μία δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης θα ήθελα να παρακαλέσω να υπάρχει μία συντονισμένη συνεργασία του Δήμου με τοπικούς φορείς προκειμένου να τοποθετηθούν οι κάδοι σε σημεία προτεραιότητας, όπως είναι οι Λαϊκές Αγορές, την περίοδο που διανύουμε.
Η εφαρμογή της περιβαλλοντικής μας πολιτικής θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς χρονοτριβές, παρά τη συγκυρία. Πρόκειται για ένα ζήτημα ουσίας που αφορά τη διάσωση του περιβάλλοντος αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Όλοι μαζί θα κάνουμε μία νέα «πράσινη» αρχή για την Αττική μας και θα βάλουμε ένα τέλος στις παθογένειες και τις ιδεοληψίες που για χρόνια κυριαρχούσαν στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και μας κόστισαν πολύ ακριβά».
Από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός ανέφερε:
«Ευχαριστώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη γιατί από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου έχει σταθεί δίπλα μας. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το Δήμο μας, καθώς αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά ένα μεγάλο σχέδιο για εμάς αλλά και για όλη την Περιφέρεια. Μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία για μας καθώς είμαστε ένας από τους πρώτους Δήμους που παραλαμβάνουν οχήματα και κάδους. Έχουμε πολλά έργα ακόμη να υλοποιήσουμε και χαιρόμαστε γιατί βλέπουμε πως η Περιφέρεια ανταποκρίνεται συνεχώς και στέκεται αρωγός των προσπαθειών μας. Με σύνεση και ενδιαφέρον μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Όσον αφορά στην περίοδο που διανύουμε τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος μας πήραν από πολύ νωρίς τα ενδεδειγμένα μέτρα. Έχουμε παραλάβει και υλικό από την Περιφέρεια, ενώ προγραμματίζουμε μια νέα σειρά δράσεων πάντα συνδεδεμένες με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Κύριε Πατούλη σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για το ενδιαφέρον σας και για τη διάθεσή σας να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε τις Αχαρνές».