7 Φεβ 2011

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Μετά από πέντε χρόνια αναποτελεσματικών μεμονωμένων ιδιωτικών και συλλογικών παρεμβάσεων, στους αρμόδιους υπεύθυνους φορείς (Ο.Ε.Κ., Ο.Χ.Α.Ε., Δήμο Αχαρνών, αρμόδια υπουργεία, πρωθυπουργό, βουλευτές κ.λ.π.), η ομαδική προσφυγή των κατοίκων στην Ελληνική & Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη είναι πια μονόδρομος για τον τερματισμό του εμπαιγμού και της κοροϊδίας -στην καλλίτερη περίπτωση, της αδιαφορίας- και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στο μακρύ κατάλογο συμπεριλαμβάνονται: αποκατάσταση μικρών και μεγάλων κακοτεχνιών σε διαμερίσματα και κοινόχρηστους χώρους κτηρίων, η επίλυση του θέματος των στεγάστρων, παραλήψεις, κακοτεχνίες και ζημιές από πλημμελή συντήρηση δημόσιων χώρων και δικτύων, ευθύνη κοινοχρήστων χώρων, η υπερδιπλάσια χρέωση του τιμήματος συγκριτικά με ανάλογες κατασκευές του Ο.Ε.Κ., η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της παράδοσης-παραλαβής του Ολυμπιακού Χωριού και η αποφυγή ανάληψης ευθυνών και υποχρεώσεων (πλην αποκομιδής απορριμμάτων) από το Δήμο Αχαρνών κ.ά.π.

Ο Σύλλογος Κατοίκων, με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Κατσαντώνη, προτίθεται να αναθέσει σε νομικό γραφείο, με εμπειρία και ειδίκευση στο θέμα, να υποβάλει κατά περίπτωση ομαδικές αγωγές και μηνύσεις. Η αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων και οι αποζημιώσεις θα είναι αναλογικές και θα επιμερισθούν σύμφωνα με την απογραφή τους.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω αφορούν το σύνολο των διαμερισμάτων και η μαζική συμμετοχή των δικαιούχων στις μηνύσεις και αγωγές που θα υποβληθούν, πέραν των ωφελημάτων που αναφέρθηκαν, θα δώσει την δυνατότητα να καθοριστεί ένα αρκετά χαμηλό έως και συμβολικό τίμημα συμμετοχής.

Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες-δικαιούχοι των διαμερισμάτων να επικοινωνήσουν το συντομώτερο δυνατόν με το Σύλλογο Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Υπογραμμίζεται, ότι δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να είναι μέλη του Συλλόγου Κατοίκων. Η παραπάνω προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα συνδυαστεί και με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου Κατοίκων: 210 2476812 και στα τηλέφωνα του προεδρείου: 6974484659, 6974660227, 6977330023, 6948663269, 6932253852.