19 Φεβ 2011

«Πλάτη» στην Αλβανία βάζει η Ελληνική Κυβέρνηση!

«Πλάτη» στις πολιτικές επιδιώξεις των Αλβανών βάζει η Ελληνική Κυβέρνηση, σε μια περίοδο που το ανθελληνικό κλίμα για τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου εντείνεται, εν όψει βεβαίως και της απογραφής, που θα γίνει σε λίγους μήνες στην γειτονική χώρα.

Χωρίς επίσημη δικαιολογία, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, λίγους μόλις μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του, πως στην επικείμενη απογραφή οι Ομογενείς θα πρέπει να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.

Η άποψη αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανική πλευρά (σχετικά έγραψε ο «Π.Λ.» τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου) και φαίνεται, ότι η Ελληνική ενέδωσε στις «πιέσεις» των Αλβανών, αποδεικνύοντας, ότι «παίζει» με το μέλλον των Βορειοηπειρωτών, αλλά και με την ασφάλεια στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) ρωτούν τους αρμοδίους «Σε τι διαφωνούν με τα διατυπωθέντα από τον Πρόξενό μας; Μήπως οι Κορυτσαίοι δεν είναι Έλληνες; Μήπως οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στην επικείμενη απογραφή;».