27 Αυγ 2012

Mε βαθμό 2,5 εισάγονται στα Πανεπιστήμια οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας

Με βαθμούς της τάξεως του 2,5 εισάγονται οι Μουσουλμάνοι σε υψηλόβαθμες σχολές λόγω της ειδικής κατηγορίας που είχε θεσπίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας. 
      Αν κρίνουμε από τους περσινούς πίνακες επιτυχόντων της ειδικής κατηγορίας «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», αναμένεται ότι ανάλογη εικόνα θα έχουν και οι φετινοί. Αναλυτικά, αναμένεται η εισαγωγή στις Φιλοσοφικές σχολές να γίνεται από 2.768 μόρια, στις Φιλολογικές από 2.590 μόρια, στις νομικές από 8.690 μόρια, στο Πάντειο από 3.172 μόρια, στα παιδαγωγικά από 5448 μόρια και στις μαθηματικές Σχολές από 3.078 μόρια. 
     Στην ειδική αυτή κατηγορία ανήκουν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι αυτοί πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.