10 Ιουλ 2017

Εξωφρενική δήλωση τού πάπα: Επικίνδυνη η προσέγγιση ΗΠΑ καί Ρωσίας

Για μία «επικίνδυνη συμμαχία» που διαμορφώνεται μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών (του Ντόναλντ Τραμπ) και της Ρωσίας (του Βλαντιμίρ Πούτιν) έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Πάπας Φραγκίσκος, εκτιμώντας πως οι δύο υπερδυνάμεις έχουν μία «στρεβλή οπτική για τον κόσμο».
«Οι ηγέτες των δύο αυτών κρατών έχουν μία στρεβλή οπτική για τον κόσμο», ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη μετανάστευση, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας, μιλώντας σε ιταλική εφημερίδα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε ανάλογες αναφορές και για τις σχέσεις της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα, αλλά και της συμμαχίας Ρωσίας-Συρίας, με την υποστήριξη που παρέχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Βλέπουμε δυστυχώς να επιτείνεται το βασικό πρόβλημα στον κόσμο, που είναι οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι αποκλεισμένοι, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες», δήλωσε ο Αργεντινός επικεφαλής του Βατικανού.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, μία ημέρα μετά την πολύωρη συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν, κατέκρινε τον πρώτο, λέγοντας πως «δεν είναι χριστιανός διότι χτίζει τείχη» ανάμεσα στους ανθρώπους και τον δεύτερο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, με την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.