20 Ιουλ 2017

Ενημέρωση καταστημάτων του Δήμου Αχαρνών για την Ανακύκλωση Γυαλιού

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ενημέρωσε τα καταστήματα μαζικής εστίασης του Δήμου Αχαρνών για το Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού του Δήμου Αχαρνών. 
Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης γυαλιού απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες – ειδικότερα σε επαγγελματίες μαζικής εστίασης – οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο όγκο γυάλινων συσκευασιών.

Με σκοπό την ενίσχυση της ανακύκλωσης γυαλιού, ο Δήμος Αχαρνών έχει τοποθετήσει  μπλε κώδωνες σε διάφορα σημεία στον Δήμο Αχαρνών και πρόσφατα υλοποίησε καμπάνια ενημέρωσης των καταστημάτων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης, το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Γυαλιού του Δήμου Αχαρνών υλοποιείται από το 2015 και στόχος είναι η περαιτέρω εξέλιξη του καθώς και η ενημέρωση πολιτών και επαγγελματιών για τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος και δήλωσε ότι:
"Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών είναι μείζονος σημασίας για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος Ανακύκλωση Γυαλιού και για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της ανακύκλωσης στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων".