1 Μαΐ 2018

Μοναδικές στιγμές πρόσφερε το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου

Μοναδικές στιγμές πρόσφεραν οι παραστάσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στον Δήμο Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 27 Απριλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών το 2015, με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών και της Κίνησης Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και από τότε κάθε χρόνο μαθητές, από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, "ανεβάζουν" θεατρικές παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας, δίνοντας, το δικό τους στίγμα για την Αρχαία Τραγωδία και παράλληλα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.
Στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου συμμετείχαν (με σειρά εμφάνισης βάσει του προγράμματος: το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών, η Μαντολινάτα του Δήμου Νέας Ιωνίας, το 1o Γυμνάσιο Αχαρνών (με τρεις παραστάσεις), το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το 3ο Λύκειο Αχαρνών, το 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών, ενώ στις τελετές έναρξης και λήξης συμμετείχε Μουσικό Σχήμα του Ωδείου Αχαρνών.
Παράλληλα στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Αχαρνών και καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ λειτούργησε η έκθεση "Θεατρικά Προσωπεία" με δημιουργίες των μαθητών των σχολείων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.
Μετά την ολοκλήρωση των εντυπωσιακών παραστάσεων για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του και τον θαυμασμό του για τις παραστάσεις των μαθητών και δήλωσε:
"Το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται χρόνο με τον χρόνο στο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου δικαιώνει απόλυτα την πρωτοβουλία του Δήμου Αχαρνών και της Κίνησης Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ το 2015.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου καθιερώθηκε σαν ένας από τους πλέον εμβληματικούς Πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Αχαρνών και κάθε χρόνο εξελίσσεται και βελτιώνεται ραγδαία.
Οι φετινές παραστάσεις των μαθητών εντυπωσίασαν, με την αρτιότητά τους, με τη σκηνική παρουσία των μαθητών αλλά και με σημαντικά στοιχεία, όπως οι ερμηνείες, τα κοστούμια, το μακιγιάζ και η σκηνοθεσία.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα που έρχεται από τη προθυμία και την συμμετοχή των μαθητών και το μεράκι των καθηγητών, μετατρέπεται σε αίσθημα υπερηφάνειας από το αποτέλεσμα των μαθητών του Δήμου Αχαρνών.
Η "ψυχή" του φεστιβάλ, η Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, έλαμψε και φέτος με την προσπάθεια των μελών του και της προέδρου του κας Μαρίας Μίχα, οι οποίοι εγγυώνται μια συναρπαστική συνέχεια για το φεστιβάλ. 
Πέρα από τους μαθητές και τους καθηγητές αξίζουν συγχαρητηρίων, οι υπάλληλοι του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας και του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, του Δήμου Αχαρνών, οι οποίοι "ξεπέρασαν τον εαυτό τους" και εργάστηκαν με απόλυτο επαγγελματισμό και φροντίδα για το φεστιβάλ.
Το ραντεβού μας για το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά με όλους μας να αδημονούμε για την πρόοδο και την εξέλιξη του.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Βίντεο παραστάσεων
● 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου | 18.04.2018
Μουσικό Σχήμα Ωδείου Αχαρνών
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών και Μαντολινάτα του Δήμου Νέας Ιωνίας
1o Γυμνάσιο Αχαρνών | Τρωάδες του Ευριπίδη
Link video: https://youtu.be/8iwQsyDzTbw

● 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου | 19.04.2018
2ο Γυμνάσιο Αχαρνών | Βάτραχοι του Αριστοφάνη (διασκευή)
Link video: https://youtu.be/3Yi5LeSB8-8

● 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου | 23.04.2018
1ο Γυμνάσιο Αχαρνών | Ικέτιδες Αισχύλου, Ικέτιδες Ευριπίδη
Link video: https://youtu.be/AAn_0k2GFw4

● 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου | 24.04.2018
9ο Γυμνάσιο Αχαρνών | Θεατρικό Αναλόγιο από Τραγωδίες του Σοφοκλή
Link video: https://youtu.be/l4nFHybCAnM

● 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου | 25.04.2018 (πρωί)
4ο Γυμνάσιο Αχαρνών | Ελένη Ευριπίδη
Link video: https://youtu.be/mMLxxYlPRQc

● 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου | 25.04.2018 (απόγευμα)
1ο Γυμνάσιο Αχαρνών | Πλούτος Αριστοφάνη (διασκευή)
Link video: 
https://youtu.be/kAitzpwlY-4

Τα βίντεο των παραστάσεων που δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στο YouTube κανάλι του Δήμου Αχαρνών και θα είναι διαθέσιμα στο ακόλουθο link:
https://www.youtube.com/channel/UCKVH4J50KHawTy1huOnaeSQ/videos