5 Μαΐ 2011

Ομάδα Πολιτικής Προστασίας

Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την πρόθεση της ενεργοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας:

«Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» .

(Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), υλοποιείται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους).

Προβλέπεται να γίνει απογευματινές ώρες στο αμφιθέατρο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΠ. ΛΟΥΗ 1, Γ' ΕΙΣΟΔΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ – ΑΧΑΡΝΑΙ, είναι διάρκειας 100 ωρών και με την ολοκλήρωση του θα απονεμηθεί πτυχίο.

Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού RSFHellas

www.rsf.gr p.prostasia.o.x@gmail.com

Παραδέλλης Βασίλειος 6948663269

Καλαμπακάς Παναγιώτης 6977330023

Ντούβος Διονύσιος 6977939671

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» στοχεύει στην εκπαίδευση Εθελοντών για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς (Νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης κ.α.).


Βασικές θεματικές ενότητες :

  • Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Στρατηγικές λύσης προβλήματος/Λήψης απόφασης - Διαχείριση πληροφορίας - Λειτουργία σε ομάδες - Ψυχοκοινωνική στήριξη πληγέντων - Διαχείριση πανικού)
  • Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Ακραία καιρικά φαινόμενα
  • Σεισμοί – Διασώσεις
  • Θαλάσσια ναυτικά ατυχήματα - Προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος
  • Πρώτες βοήθειες - Διαχείριση καταυλισμών
  • Εθελοντική δράση Πολιτικής Προστασίας

Από το 2001, όπότε άρχισε να λειτουργεί το πρόγραμμα, μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περί τους 4700 εθελοντές σε 141 Δήμους της Επικράτειας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης 20 ημερίδες και διημερίδες για την επιμόρφωση 2500 στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.