6 Ιαν 2012

"Γατούλα" η Ν.Δ. απέναντι στην Τουρκία - Δηλώσεις Δ.Αβραμόπουλου

Τελικά οι λεονταρισμοί της Νέας Δημοκρατίας κατά της Τουρκίας, όταν ήταν αντιπολίτευση εξελίχθηκαν σε ... νιαουρίσματα γατούλας στα πόδια του Σουλτάνου, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου σήμερα μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Egemen Bagis ("ιδιωτική εθιμοτυπική συνάντησή" την χαρακτηρίζει το υπουργείο και το ερώτημα είναι αν η εθιμοτυπία επιτρέπει τέτοιες συναντήσεις και σε τέτοιο επίπεδο).

Την ώρα που η Τουρκία αγόρασε νέους ακτόδρομους γεφύρωσης και διάβασης των αρμάτων της και μεταφέρει στον Έβρο νέες γέφυρες ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων, λίγες ημέρες μετά την πτήση 300 μέτρα πάνω από το Καστελόριζο των τουρκικών μαχητικών και βέβαια με καθημερινές τις παραβιάσεις των εναέριων και υδάτινων συνόρων μας από τα τουρκικά πλοία και μαχητικά, ο Έλληνας υπουργος Εθνικής Άμυνας, δίνει ένα ρεσιτάλ κατευνασμού που θα έκανε το Νέβιλ Τσάμπερλεν να κοκκινήσει από ντροπή!

Και όταν μιλάμε για τον Μπαγίς, μιλάμε για έναν από τους πιο σκληρούς νεο-οθωμανούς με επανειλημμένες προκλητικές/πολεμοχαρείς δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στην πρόσφατη κρίση των πετραλαίων.

Μάλιστα αν λάβουμε υπ'όψιν την πληροφόρηση που υπάρχει ότι ο Δ.Αβραμόπουλος ήθελε να ταξιδέψει ο Σ.Δήμας στην Τουρκία και να συναντηθεί με τον Α.Νταβούτογλου (κάτι που ο Σ.Δήμας προς τιμήν του το απέρριψε) μάλλον θέλει να το παίξει "γεφυροποιός" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μόνον έτσι δικαιολογείται και η εκτός κάθε διπλωματικού πρωτοκόλλου η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Α.Νταβούτογλου. Οι Τούρκοι στήνουν γέφυρες πολέμου στον Έβρο κι εμείς έχουμε για γεφυροποιό τον ... υπουργό Εθνικής Άμυνας.

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Είπαμε οι Έλληνες πολιτικοί δυστυχώς δέν τιμούν τα παντελόνια που φορούν. Ευτυχώς όμως αυτοί οι πολιτικοί δέν αντιπροσωπεύουν όλους τους Έλληνες.