16 Ιαν 2012

Γκάφα ολκής: Εδειξε ο Αβραμόπουλος στον Μπαγίς την απόρρητη οθόνη!

Γκάφα ολκής φέρεται να έκανε ο Υπουργός ‘Αμυνας κ Αβραμόπουλος επιδεικνύοντας στον – ανεπίσημα καλεσμένο του- Τούρκο υπουργό ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς το σύστημα καταγραφής της κίνησης μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας στο Αιγαίο που έχει εγκατεστημένο στο γραφείο του στο Πεντάγωνο.
Το σύστημα αυτό που είναι απόρρητο είναι συνδεδεμένο με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ .
Μάλιστα για την επίδειξη τον …κάρφωσε ο ίδιος ο κ. Μπαγίς με δηλώσεις του στον συνεργάτη της Vatan κ. Μουράτ Τσελίκ σε άρθρο με τίτλο «Τι βιώθηκαν στο ταξίδι του ζεύγους Μπαγίς στην Αθήνα;» . Να τι γράφει ο δημοσιογράφος επί του συγκεκριμένου- γιατί έχει και άλλα:
« Η επίσκεψη συνέπεσε με την μεθεπομένη των δηλώσεων που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ αναφορικά με τις πυρκαγιές δασών και αποδόθηκαν σε αυτήν διαφορετικές έννοιες καθώς και σχόλια. Η επίσκεψή μας στην Αθήνα δεν είχε καμία σχέση με αυτό».
Ο υπουργός Μπαγίς είχε μεταβεί στην Αθήνα με την σύζυγό του για ένα σύντομο ταξίδι μετά από πρόσκληση του φίλου του Υπουργού Αμυνας της Ελλάδας κ Αβραμόπουλου. Ο Μπαγίς μας είπε ότι επρόκειτο για ένα τριήμερο τουριστικό ταξίδι, αλλά πήρε τη μορφή επίσημης επίσκεψης. Ο Μπαγίς είπε:
« Oταν ο Δημήτρης ήταν Δήμαρχος Αθηναίων το 1995 τότε και ο Ερντογάν ήταν Δήμαρχος
Κων/λης. Πράγματι είναι πολύ καλός φίλος. Όταν ο Ερντογάν φυλακίστηκε το 1999 ο Αβραμόπουλος θέλησε να τον επισκεφθεί. Ηρθε μέχρι το Πινάρχισαρ αλλά δεν του δόθηκε άδεια για συνάντηση. Τότε είπε “ δώστε χαιρετισμούς στο αδελφό μου” και αναγκάστηκε να φύγει. Η φιλία μας είναι από τότε.(…) . Πήγαμε στο γραφείο του Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Άμυνας . Ετσι διέρρευσε και η ιδιωτική μας επίσκεψη. Το γραφείο του Δημήτρη ήταν πολύ ενδιαφέρον . Στο γραφείο του υπάρχει ένα μεγάλο μόνιτορ . Από αυτό παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως τον εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα που γίνονται συνεχώς πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Αν σημειώνεται κατά την άποψή τους κάποιο πρόβλημα , στην οθόνη αναβοσβήνει ένα κόκκινο φως το οποίο δίνει συναγερμό. Είπα στο Δημήτρη “σύμφωνα με τον δικό σας απολογισμό μιλίων αυτό θα είναι συνεχώς κόκκινο και δεν θα σβήνει ποτέ”. Γελάσαμε και οι δύο. Στο γραφείο του υπάρχουν παντού πολεμικά πλοία, αεροσκάφη , μακέτες πολλών όπλων και φωτογραφίες. Ακριβώς πίσω από την καρέκλα του υπάρχουν στον τοίχο σε πίνακα δύο περιστέρια και του είπα “ Εσύ καλύτερα άσε τις άλλες τις μακέτες και λάβε υπόψη σου μόνο αυτήν την φωτογραφία”. Τότε εκείνος μου είπε “Φυσικά σε αυτόν τον χώρο το μοναδικό που μου ανήκει είναι αυτή η φωτογραφία. Τα άλλα είναι από παλιά. Όταν ήρθα έτσι ήταν”(…). Εμπειροι αξιωματικοί που έμαθαν για την περιγραφή Μπαγίς τονίζουν οτι είναι τουλάχιστον γκάφα- αν όχι κάτι άλλο – η κίνηση Αβραμόπουλου. Οπως και αγένεια κατά των προκατοχών του – Βενιζελου, Μπεγλίτη, Μειμαράκη, Σπηλιοτόπουλου κ.α να τους εμφανίζει ως …γεράκια! Το χοντρό όμως είναι η παρουσίαση του συστήματος καταγραφής των τουρκικών αεροσκαφών!

1 σχόλια :

page είπε...

Μην τρελαθούμε τώρα! Υπάρχουν άπειρες πραγματικές γκάφες για καταλογισμό στον Αβραμόπουλο και σε πολλούς άλλους.
Οι μόνοι που εκτέθηκαν εν προκειμένω είναι αυτοί που έκαναν τις γελοίες δηλώσεις περί γκάφας!