23 Απρ 2012

Το πλέον επιτυχημένο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 22 Απριλίου 2012 οι τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής. Ήταν ένα πανηγύρι το οποίο όπως και πέρυσι βασίστηκε στην παράδοση και την αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού στοιχείου και ντόπιων καλλιτεχνών.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 19 Απριλίου, με χορούς από το Δήμο Αχαρνών, το σύλλογο των Κρητών, των Ηπειρωτών και τέλος του λαογραφικού συλλόγου «Ο Κόκκινος Μύλος»
Την βραδιά έκλεισαν τα παιδιά του Ωδείου τα οποία είχαν ετοιμάσει αφιέρωμα στον λαϊκό μας τραγουδιστή Μιχάλη Μενιδιάτη.
Στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον Μιχάλη Μενιδιάτη παραβρεθήκαν τα παιδιά του, τα οποία προσέφεραν εκ μέρους του ανθοδέσμες στους μαθητές του Ωδείου.
Η επόμενη ημέρα Παρασκευή 20 Απριλίου ξεκίνησε με την περιφορά της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθους κόσμου. Στο τέλος της λιτανείας ο Δήμος προσέφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους, προσφορά του τοπικού καταστήματος «ΠΑΥΛΟΥ».
Το βραδύ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε βράβευση από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, των μαθητών που διαγωνίστηκαν στην έκθεση με θέμα το Αρχαίο Θέατρο.
Είχαμε επίσης στη συνέχεια την ευκαιρία να απολαύσουμε χορούς και τραγούδια από το Λύκειο Ελληνίδων, την Ένωση Γυναικών Ελλάδας, το σύλλογο των Θεσσαλών, το σύλλογο των Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και τέλος από την Εύξεινη Λέσχη Αχαρνών «Ο Καπεταν Ευκλείδης».
Η βραδιά συνεχίστηκε με τον συμπατριώτη μας λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Γιώτη και την ορχήστρα του ο οποίος πραγματικά ξεσήκωσε τον κόσμο αλλά και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αχαρνών που του πρόσφερε την ευκαιρία να τραγουδήσει στον τόπο του.
Την σκυτάλη πήραν οι «ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» ,ένα νεανικό συγκρότημα από παιδιά της περιοχής μας που κράτησαν με λαϊκούς ρυθμούς αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.
Το Σάββατο στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε αγώνας σκάκι υπό την αιγίδα του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ενώ το βράδυ στην κεντρική πλατεία οι ΟΝΑΡ( Λευτέρης Πλιάτσικας- Πενυ Ραμαντάνη) πρόσφεραν στην νεολαία και όχι μόνο ονειρικές στιγμές.
Την Κυριακή στην πλατεία Καραβου η Εύα Κανέλλη μαζί με τον Νίκο Παπαδόπουλο έντυσαν με τα τραγούδια τους την βράδια και έδωσαν ζωή σε μια από τις ιστορικότητες και αδικημένες πλατείες της πόλης μας.
Τις εκδηλώσεις παρουσίασαν με ιδιαίτερη χάρη οι κυρίες Φάνη Κορδατζή και Σοφία Κοσμιδου.
Η σημαντικότερη αλλαγή από πλευράς διοργάνωσης ήταν η ανάπτυξη των εμπορικών πάγκων επί της οδού Φιλαδελφείας, η οποία έγινε αποδεκτή θετικά από όσους επισκέπτες διέσχισαν το πανηγύρι. Επιπλέον θετικά επέδρασε η αλλαγή στα καταστήματα τα οποία βιώνουν εποχές κρίσης και το πανηγύρι συνέβαλλε ως οικονομική ανάσα.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και ειδικά του τοπικούς συλλόγους, όσους συνέβαλαν στην επιτυχια της διεξαγωγής του πανηγυριού τόσο στο πολιτιστικό του κομμάτι όσο και στο εμπορικό του.
Η αλλαγή της θέσης του πανηγυριού αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο και τα όποια μικροπροβλήματα πρόεκυψαν, καταγράφηκαν ώστε του χρόνου να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.
Το πανηγύρι διοργανώθηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του χωρίς περιστολή στην ποιότητα αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό οικονομικό κόστος, όπως αντίστοιχα και πέρυσι