13 Απρ 2012

O Δήμος Αχαρνών πέρασε ήδη την δική του εβδομάδα των Παθών, με ‘’δοκιμασίες και προδοσίες’’. Αναμένεται η Aνάσταση

Οι μέρες που πέρασαν ήταν ημέρες Παθών για το Δήμο Αχαρνών.
Από πλευράς διοίκησης ο Δήμαρχος Αχαρνών, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθημερινά βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις, συναντήσεις με βουλευτές, υπουργούς και με όσους άλλους θα είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στο να αποτραπεί η παράνομη απόφαση του Υπουργού ΠΡΟΠΟ.
Στην όλη προσπάθεια συνέβαλλαν τα μέγιστα ο Βουλευτής Ντίνος Βρεττός και ο Υποψήφιος Βουλευτής Θανάσης Κατσιγιάννης οι οποίοι αποτέλεσαν το συνδετικό κρίκο με όλες τις πτέρυγες της Βουλής και όλα τα κόμματα έμαθαν από πρώτο χέρι την πραγματικότητα για την Αμυγδαλέζα.
Σε κάθε μεγάλο γεγονός υπάρχουν όσοι συμβάλλουν πραγματικά, όσοι δήθεν συμβάλλουν ή επιλέγουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και όσοι είτε σκόπιμα είτε από ανοησία θέτουν εμπόδια στην επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων.
Ακόμα και σε κρίσιμη συνεδρίαση της τελευταίας ημέρας δεν έλειψαν άστοχες κορώνες παρουσία του Δημάρχου, συνοδευόμενες από χλιαρή στήριξη των αιτημάτων του Δήμου αλλά και του συνόλου του Αχαρναϊκού λαού.
Κατά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Δήμος Αχαρνών με τις συνεχείς πιέσεις προς όλα τα κόμματα έστρεψε το ενδιαφέρον της συζήτησης για το εξαιρετικά σημαντικά νομοσχέδιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, αποκλειστικά στην επίμαχη τροπολογία που αποτελεί την κερκόπορτα για την λειτουργία του Κέντρου Παράνομων Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Δυστυχώς παρά τις πιέσεις προς όλα τα κόμματα η τροπολογία υπερψηφίστηκε.
Ο Δήμος Αχαρνών εκφράζει ευχαριστίες στους παρακάτω για την αμέριστη στήριξή τους:
Στους παρακάτω Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι έμπρακτα στήριξαν την πόλη μας κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας και ειδικότερα:
Τον κ. Ντίνο Βρεττό από το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Αθ. Μπούρα από τη Νέα Δημοκρατία, τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Γ. Βλάχο, τους κ. Β. Οικονόμου και Αθ. Λεβεντη από τη ΔΗΜΑΡ, τον κ. Καλαποθαράκο από το ΛΑΟΣ.
Οι υπόλοιποι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής είτε ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας, είτε απείχαν.
Οφείλονται επίσης ευχαριστίες στο ΛΑΟΣ, η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ποιοι βουλευτές στήριξαν ευθαρσώς τα δίκαια αιτήματα της πόλης μας.
Για την ιστορία, την τροπολογία υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία ενώ την καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα δηλαδή, Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο Δήμος Αχαρνών και η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει τον Αχαρναϊκο Λαό ότι η παράνομη ενέργεια του Υπουργού κ. Μιχ.Χρυσοχοίδη ο οποίος αυθαίρετα στράφηκε ενάντια στην πόλη μας θα τύχει της ανάλογης νομικής αντίδρασης.
Το μέλλον της πόλης μας θα το προστατέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο προκειμένου να μην είναι ο Δήμος Αχαρνών η εύκολη επιλογή όπως ανερυθρίαστα παραδέχθηκε ο Γιάννης Σγουρός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, βασιζόμενος στην έως τώρα πρόσφατη ιστορία της πόλης.
Παράλληλα ο Δήμος Αχαρνών δεν μπορεί να συνδράμει αυθαίρετες ενέργειες βίας πλησίον της Σχολής οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους της πόλης αλλά και για τις επιχειρήσεις σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα πλήττεται βίαια.
Ο αγώνας για τη δικαίωση της πόλης μας έχει ήδη ξεκινήσει και θα δικαιωθεί.