6 Οκτ 2016

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Υπαρχηγό της Ε.Α κ. Ιωάννη Διαμαντόπουλο για την εγκληματικότητα στις Αχαρνές

Την Παρασκευή 30/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ.κ. Πολυμενέα Παναγιώτη (Πρόεδρος), Πετρόπουλου Βασίλειου (Πρόεδρος Συλλόγου Αγ. Δημητρίου), Κουλόγιαννη Γεώργιου (Αντιπρόεδρος Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας) ως εκπρόσωποι του «Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας του Δήμου Αχαρνών», της Μουχίκα Δήμητρας (Γ.Γ. Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας) με τον Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Υπαρχηγό της Ε.Α κ. Ιωάννη Διαμαντόπουλο. 
       Η συνάντηση είχε ως θέμα συζήτησης την αυξανόμενη εγκληματικότητα, την μη επαρκή αστυνόμευση το τελευταίο 12μηνο, την έλλειψη επάνδρωσης – προσωπικού του ΑΤ Αχαρνών και γενικότερα την επιχειρησιακή χαλάρωση της αστυνομίας στο Δήμο Αχαρνών και κυρίως στην Αυλίζα, τον Άγ. Δημήτριο, την Αγ. Σωτήρα, το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, το σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί αϋπνίες στους πολίτες την ηχορύπανση - διατάραξη, την μεταστέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών στο σχολείο της Αυλίζας. 
     Η συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης συγκεκριμένων αποφάσεων και εφαρμογής επιτέλους ενός αποτελεσματικού επιχειρησιακού σχεδίου και όχι στην ανάδειξη των προβλημάτων παραβατικότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών, καθώς αυτά είναι γνωστά σε όλους και έχουν πολλάκις αναφερθεί. 
          Σύμφωνα με τον Γ.Γ. και τον υπαρχηγό, θα υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα στο Δήμο Αχαρνών, καθώς επίσης διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και ειδικών ομάδων. Σε πρόσφατη πληροφόρηση που είχαμε από την αστυνομία πράγματι μεταφέρθηκε προσωπικό και ευελπιστούμε να καταστεί επαρκές για τις επιχειρησιακές υποχρεώσεις της αστυνομίας. 
         Σχετικά με το θέμα της ηχορύπανσης, μπορεί το Υπουργείο να δήλωσε αναρμόδιο, όμως και το ίδιο επιθυμεί τη ρύθμιση του Νόμου για να μπορεί να διευκολύνει το έργο της αστυνομίας για καλλίτερη και αποδοτικότερη αστυνόμευση. Απαιτείται, λοιπόν, να γίνει επιτέλους και εδώ η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το χαρακτηρισμό του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα, κάτι που ήδη πιέζουμε ως Σύλλογος για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση εντός των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου και στη συνέχεια να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. 
         Όσον αφορά το σχολείο της Αυλίζας, σας ενημερώνουμε ότι το αδηφάγο πρόβλημα της γραφειοκρατίας των Δημόσιων Υπηρεσιών καλά κρατεί, υπήρξε καταγραφή των εγγράφων και των ενεργειών που απαιτούνται να προβεί ο Δήμος Αχαρνών, προκειμένου να πάρει και η Δημοτική Αρχή τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση της παραχώρησης του κτιρίου στο ΠΡΟ.ΠΟ. 
        Επιπλέον αναφέρθηκε κάτι πολύ σημαντικό που δείχνει τη βούληση-πρόθεση του Δήμου Αχαρνών προς αυτήν την κατεύθυνση, ότι για την ανακαίνιση του κτιρίου θα παραχωρήσει μελλοντικά μισθώματα της Αμυγδαλέζας και εργατικό δυναμικό. 
       Είναι σαφές πως όλοι πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και την καρδιά μας για να αλληλοβοηθούμε προς την κατεύθυνση της ευνομίας στις περιοχές του Δήμου Αχαρνών, ξεσηκώνοντας την ψυχή μας και τις πράξεις μας και όχι εναποθέτοντας τις ευθύνες στους άλλους, καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα του περίγυρού μας. 
       Ελπίζουμε ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Αχαρνών προς τους πολίτες των Αχαρνών για το ζωτικής σημασίας, πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή.