11 Μαΐ 2017

Τούρκος διπλωμάτης από το Προξενείο Θεσσαλονίκης «ανατίναξε» την ΜΙΤ για να σωθεί: «Κάρφωσε» όλα …

…τα δίκτυα της Τουρκίας στη Β.Ελλάδα και τις «επαφές» με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας!
Νέες εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης Τούρκων Διπλωματών από το Προξενείο Θεσσαλονίκης έρχονται να επιβεβαιώσουν το άρθρο μας με τίτλο Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με Τούρκους διπλωμάτες -Αυτομόλησαν και εξαφανίστηκαν. Συγκεκριμένα οι Τούρκοι που εξαφανίστηκαν πήραν από το ταμείο του προξενείου αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ για να εξασφαλίσουν την προστασία τους «έδωσαν» όλα τα δίκτυα της Τουρκίας στη Β.Ελλάδα, τις «επαφές» με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και μέλη αυτονομιστικών και αναρχικών ομάδων! 

 Ένα σοβαρό επεισόδιο είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο όχι μόνο στο τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και την υπηρεσία πληροφοριών, τη ΜΙΤ. 

Συγκεκριμένα, ανώτερος διπλωμάτης, ο νούμερο δύο του Γενικού Προξενείου, με έντονη δραστηριότητα εκτός από τη Βόρειο Ελλάδα στα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, αυτομόλησε, παίρνοντας μαζί του 150 χιλιάδες ευρώ, από το ταμείο του προξενείου. 

 Σύμφωνα με το infognomonpolitics, ο διπλωμάτης, αφού ήλθε πρώτα σε επαφή με διπλωμάτες ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών, εξασφαλίζοντας την προστασία τους και την παροχή ασύλου, πήρε από το ταμείο του προξενείου 150 χιλιάδες ευρώ που υπήρχαν εκεί για διάφορες «δουλειές» του τουρκικού ΥΠΕΞ και της ΜΙΤ, και έφυγε με την οικογένειά του για σκανδιναβική χώρα που του υποδείχτηκε, στην οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη φθάσει. 

 Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός της αδικαιολόγητης απουσίας του εν λόγω διπλωμάτη, ο σταθμάρχης της ΜΙΤ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στέλεχος των Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ) στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί και ως τοποτηρητής της ΜΙΤ στο αεροδρόμιο, σήμαναν συναγερμό και έκαναν το παν για να εντοπίσουν και να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την διαφυγή του διπλωμάτη στην Ευρώπη, μέσω του αεροδρομίου. 

 Όμως, η χώρα που ανέλαβε την προστασία του, του εξασφάλισε συνοδεία οδικώς μέχρι ένα λιμάνι της Ελλάδας και ατμοπλοϊκώς μέχρι την Ιταλία και από εκεί την ασφαλή μετάβασή του στη Σκανδιναβία. Όσο για το αντάλλαγμα;
Πριν του παρασχεθεί προστασία, έδωσε στους διπλωμάτες των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών όλα τα δίκτυα της Τουρκίας στα Βαλκάνια, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, δεδομένου το ισχυρού ενδιαφέροντος που έχουν οι χώρες αυτές για τα δίκτυα που έχει αναπτύξει το τουρκικό κράτος και το καθεστώς Ερντογάν στην Ευρώπη.

Το θέμα είναι ότι ο εν λόγω διπλωμάτης, που φέρεται ως οπαδός του Γκιουλέν, έχει στη διάθεσή του όλα τα δίκτυα της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, τις «επαφές» του τουρκικού προξενείου με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, με επιχειρηματικούς κύκλους της βόρειας Ελλάδας, με μέλη αυτονομιστικών και αναρχικών ομάδων και άλλα πολλά, τα οποία τα «μοιράστηκε» με τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, μια που οι Ελληνικές αρχές απέφυγαν να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, για να μην προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. 

pentapostagma.gr