9 Νοε 2017

Εμβολιασμός σε ανασφάλιστα παιδιά στον Δήμο Αχαρνών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η φάση του προγράμματος "Εμβολιάζουμε: παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα"
που υλοποιεί η το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, σε συνεργασία με την τη Μ.Κ.Ο. "Αποστολή Άνθρωπος".

Κατά την ολοκλήρωση της 11ης φάσης του προγράμματος εμβολισμών σε ανασφάλιστα παιδιά, εμβολιάστηκαν συνολικά 30 μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Αχαρνών, με 45 πολυδύναμα εμβόλια, τα οποία προστατεύουν τα παιδιά από 93 συνολικά ασθένειες.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργος Σταύρου, επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης τους προγράμματος, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλει ο ίδιος και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής για τη διάδοση του προγράμματος, με σκοπό την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών εμβολιασμού ανασφάλιστων παιδιών στον Δήμο Αχαρνών, ενώ ευχαρίστησε την Παιδίατρο κα Αναστασία Μπράχου, η οποία πραγματοποίησε εθελοντικά και αφιλοκερδώς τους εμβολιασμούς στα παιδιά.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών ενημερώνει τους γονείς, οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα ασφαλιστικό φορέα, ότι οι εμβολιασμοί θα επαναληφθούν τον Φεβρουάριο 2018 και ότι αν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κα Μερόπη Σαράντου στο 213 2123 106 ή την κα Φανή Κουμπούρη στο τηλ.
 213 2123 130.