2 Οκτ 2011

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προστατεύσουν τη ζωή τους;

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η περιβόητη πλέον “συμμορία με τα Καλάσνικοφ μπούκαραν σε διαμέρισμα οικογένειας στην Γλυφάδα και αφού έκλεισαν στο ένα δωμάτιο τον πατέρα με τα δίδυμα παιδιά τους ζεύγους άρχισαν να βιάζουν την σύζυγο για να τους πει που φύλαγε τα λεφτά και τα κοσμήματα της.

Τις προηγούμενες ημέρες, στο Πανόραμα της Βούλας, η ίδια συμμορία κράτησε όμηρο μια γυναίκα και έβαλαν τον άντρα της να τρέχει από ΑΤΜ σε ΑΤΜ για να μαζέψει το ποσό που απαιτούσαν.

Οι επιθέσεις της ίδιας συμμορίας συνεχίστηκαν στην Αγία Παρασκευή, στο Παλιό Ψυχικό και αλλού.

Παράλληλα, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει πλέον ανυπόφορη. Οι πολίτες προβληματίζονται να κυκλοφορήσουν ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους γιατί φοβούνται μην τους επιτεθούν τα κάθε λογής κακοποιά στοιχεία που κυκλοφορούν ανενόχλητα εκεί.

Οι καθημερινές ληστρικές επιθέσεις, τα συνεχή επεισόδια βίας μεταξύ αλλοδαπών και η πορνεία δημιουργούν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα που εκτός των άλλων διώχνει και τους εναπομείναντες τουρίστες.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ.Α.Καραφλός, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας με εισαγγελική παραγγελία τον Δεκέμβριο του 2007, δήλωσε πρόσφατα ότι : «Η εγκληματικότητα αυτή δεν συναντάται στο κέντρο πρωτεύουσας καμμιάς Ευρωπαϊκής χώρας».

Διερωτάται λοιπόν κανείς; Αστυνομία υπάρχει; Κράτος υπάρχει; Η Αστυνομία υπάρχει μόνο για να κυνηγά και να δέρνει τους Αγανακτισμένους; Τους πληρώνουμε για να προστατεύουν μόνο τους υπουργούς, τους βουλευτές , επιχειρηματίες και μεγαλοδημοσιογράφους;

Αντιλαμβανόμεθα ότι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση δεν είναι τα απλά αστυνομικά όργανα που αντιμετωπίζουν κι αυτά το φάσμα της πείνας και από πάνω πληρώνουν από την τσέπη τους για την συντήρηση των οχημάτων τους. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ότι στην ασφάλεια των πολιτών δεν γίνονται περικοπές, ούτε εκπτώσεις.

Απλά δεν πάει άλλο. Τι πρέπει να κάνει δηλαδή οι απλοί πολίτες; Να πάρουν τα … όπλα για να προστατεύσουν την ζωή και τις περιουσίες τους;