23 Οκτ 2011

'Αγκυρα: "Οι Ισραηλινοί βοήθησαν το ΡΚΚ να μας επιτεθεί"!

Με ισραηλινή βοήθεια έγιναν οι επιθέσεις της 19ης Μαϊου στο τουρκικό Κουρδιστάν, υποστηρίζουν τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες θεωρούν ότι εκεί οφείλεται η ικανότητά τους να επιτεθούν σε 8 στόχους ταυτοχρόνως(υπήρχε από αέρος αναγνώριση είτε με UAV, είτε με δορυφόρους των στόχων) και η αποτελεσματικότητά τους να μπλοκάρουν από όλα τα πιθανά δρομολόγια τις ενισχύσεις. Το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ήδη ότι επιχειρεί μεγάλος αριθμός ισραηλινών UAV από το κουρδικό Βόρειο Ιράκ, προς Ιράν και Τουρκία.

Οι ισχυρισμοί των τουρκικών υπηρεσιών, βασικά της υπηρεσίας πληροφοριών του Στρατού, είδαν το φως στα τουρκικά ΜΜΕ που αγωνιωδώς προσπαθούν να βρούν δικαιολογίες για την βαριά ήττα που υπέστησαν οι τουρκικές δυνάμεις στις 19 Μαϊου.

Σε ό,τι αφορά τις μάχες που διεξάγονται αυτή την στγιμή στο ιρακινό Κουρδιστάν, εμπλέκονται μεγάλες δυνάμεις καταδρομέων, αλλά με φτωχά αποτελέσματα. Υποτίθεται ότι μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί συνολικά 53 Κούρδοι αντάρτες από τις επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού, αλλά αποδείξεις γι' αυτό δεν υπάρχουν.

Τριάντα δύο Κούρδοι υποτίθεται ότι σκοτώθηκαν στην διάρκεια συμπλοκής με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στην κοιλάδα Τσουκούρτσα Καζάν, στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Αυτή την στιγμή έχουν εμπλακεί περίπου 13.000 άνδρες στην μάχη κατά του ΡΚΚ, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση: Έχει φυλακίσει όλους τους έμπειρους αξιωματικούς με τις υποθέσεις "Εργκένεκον" και "Βαριοπούλα" και ήδη κατηγορείται από τους κεμαλικούς ότι εκεί οφείλονται οι συνεχείς ήττες.

Μάλιστα, ο Ερντογάν φοβούμενος ότι θα ενταθούν οι επιθέσεις όσο συνεχίζεται η τουρκοϊσραηλινή διαμάχη, συμμάχησε με το Ιράν κατά των Κούρδων, δίνοντας τα καλύτερα διπλωματικά όπλα στο Ισραήλ, ειδικά έναντι των ΗΠΑ.