4 Οκτ 2011

Σαμαράς: στο έλεος κακοποιών η κοινωνία

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, στην οποία διαπιστώνει έξαρση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών, σε συνδυασμό και με ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς:

“Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι δείκτες της καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς. Η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών, εκτείνεται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και σε κάθε γωνιά της επαρχίας” σημειώνει στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

“Ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών, έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες”.

“Η έξαρση της εγκληματικότητας συνδυάζεται δυστυχώς και με τη ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, για την οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αναχαίτισής της। Την ίδια ώρα αυξάνονται τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας από τον ανεπαρκή αριθμό μάχιμων αστυνομικών, μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λόγω του νέου ασφαλιστικού και τις πολλές αποστρατεύσεις για κομματικούς λόγους και της ελλείψεως σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τη μεγάλη μείωση χρηματοδότησης της ΕΛΑΣ” αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.


Σ.Σ. Πολύ σωστά τά λέει ο κύριος Σαμαράς. Μόνο πού επί 5,5 χρόνια η Νέα Δημοκρατία ακολουθούσε ακριβώς τήν ίδια πολιτική.