14 Νοε 2012

"Το χριστουγεννιάτικο δέντρο προσβάλλει τις θρησκείες"!

    Έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ένα "υπόγειος" διωγμός του Χριστιανισμού στις "χριστιανικές" χώρες, και φυσικά φανερός στον υπόλοιπο πλανήτη. 
      Οι Αρχές των Βρυξελλών αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία της πόλης, αντί για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο μια ηλεκτρονική εγκατάσταση. 
     Η απόφαση αυτή εξόργισε τους χρήστες των βελγικών κοινωνικών δικτυώσεων. Οι συζητήσεις υποδαυλίστηκαν από το σχόλιο της Μπιάνκα Ντέμπαετς (Bianca Debaets), μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εξήγησε αυτή την απόφαση με θρησκευτικούς λόγους. Είπε ότι το δέντρο ως σύμβολο των χριστιανικών Χριστουγέννων μπορεί δήθεν να θίξει τα συναισθήματα των ανθρώπων των άλλων θρησκειών. 
       «Τώρα τι είναι το επόμενο; - αναρωτιέται ένας μπλόγκερ. Θα καταργηγηθούν τα αυγά για το Πάσχα επειδή είναι υπενθύμιση της ανάστασης;» 
       Μήπως στο τέλος το πάνε στην ενοποίηση των θρησκειών σε μια μεγάλη Πανθρησκεία για να είμαστε ενωμένοι χωρίς καυγάδες κάτω από την εξουσία ενός Παγκόσμιου Μονάρχη; Θα θυμήσουμε ότι οι αυτοκράτορες στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία ζητούσαν την λατρεία τους ως θεοί, ακριβώςγιατί ενίσχυε την εξουσία τους ( μερικοί το πίστευαν κιόλας).