17 Νοε 2012

Απαράδεκτη δήλωση για την ανακοίνωση των ΗΠΑ

    Για το υπουργείο Εξωτερικών η ρατσιστική βία που ασκείται κατά των Ελλήνων από τους λαθρομετανάστες δεν υπάρχει (39 δολοφονημένοι Έλληνες πολίτες από τους λαθρομετανάστες από τις αρχές του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει το defencenet.gr). Υπάρχουν μόνο "μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας" από Έλληνες κατά ξένων. 
    Με μια τέτοια απαράδεκτη ανακοίνωση απάντησε στην πολλαπλά απαράδεκτη ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ με την οποία καλούνται οι έγχρωμοι πολίτες των ΗΠΑ να μην επισκέπτονται την Ελλάδα για να μην πέφτουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων! Λες και έχουν συμβεί πολλές επιθέσεις σε μαύρους ή λατινογενείς Αμερικανούς στην Ελλάδα... 
       Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής επίθεσης που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας. Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα» κατέληξε ο κ. Δελαβέκουρας. 
       Για τα πολλαπλά, συνεχή και θανατηφόρα και περιστατικά βίας κατά των Ελλήνων δεν είπε τίποτα...