20 Νοε 2012

Yποστήριξη σε 80 ανέργους για τη δημιουργία επιχειρήσεων στο Δήμο Αχαρνών»

                        Πράξη «ΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»
    Ανάσα σε μακροχρόνια ανέργους, άνω των 45 ετών, σε άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια, σε αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών και μετανάστες, παλλινοστούντες, πρόσφυγες δίνει η προτεινόμενη πράξη «ΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» που υλοποιείται στην περιοχή του δήμου Αχαρνών. Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει. 
      Το πρόγραμμα «ΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» αφορά σε 80 ωφελούμενους – άνεργους και την υποστήριξη αυτών για τη δημιουργία 5 ατομικών και 10 κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς: 
 • Αστικό Αγρόκτημα 
 • Αγορά προώθησης αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων και επαγγελμάτων (με παραδοσιακό τρόπο και μέσω διαδικτύου) 
  • Υποστήριξη της τρίτης ηλικίας 
 • Εξωραϊσμό μνημείων ταφής 
 • Συλλογή και μεταφορά πρώτων υλών για την παραγωγή βιοντίζελ και την ανακύκλωση συσκευασιών. 
       Οι ωφελούμενοι θα υποστηριχθούν για τη δημιουργία ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων μέσω ενός πλέγματος επιμέρους δράσεων, που περιλαμβάνουν: 
   Δικτύωση των ωφελούμενων με επιχειρήσεις της περιοχής 
    Κατάρτιση ωφελούμενων στα εξής αντικείμενα: 
 Τίτλος Προγράμματος Κατάρτισης Διάρκεια σε ώρες Αριθμός καταρτιζομένων  


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ– 
 ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ – 
 ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ                        160                            20 
 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ– 
 ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ – 
 ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ                       160                                20 
 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 
 ΕΥΠΑΘΩΝ ΑΤΟΜΩΝ                                80                                 15 
 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ 
 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ                        80                                  25 
       Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων 
      Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και συμβουλευτική υποστήριξη των ιδρυθεισών επιχειρήσεων κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας τους 
      Συμβουλευτική υποστήριξη των νέο-ιδρυθέντων επιχειρήσεων  
      Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη με επικεφαλής την ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ και με εταίρους το Δήμο Αχαρνών, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών, την Ένωση Γυναικών Ελλάδος Παράρτημα Αχαρνών, το «Κ.Ε.Κ. ΑΙΑΣ» Α.Ε. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, το ΙΕΜ – ΕΡΓΑ – ΕΡΕΥΝΕΣ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ Α.Ε και το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Πάντειου Πανεπιστημίου. 
    H δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού» και αφορά «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)». Γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας μέσω του Ε.Σ.Π.Α.. 
     Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση τους αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου – εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή - έως 23 Νοεμβρίου 2012 στην διεύθυνση: ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 60, ΑΧΑΡΝΕΣ, ΤΚ 13671, Ώρες: 09:00π.μ.-16:00μ.μ.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2406732.