14 Νοε 2012

Μένει μακριά η δημοτική αρχή από το παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων

      Στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 12/11/2012 συζητήθηκε η στάση του Δήμου Αχαρνών και της διοίκησης σχετικά με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν στο Μνημόνιο ΙΙΙ και αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τους εργαζόμενους.  
       Ο Δήμαρχος Αχαρνών σεβόμενος την αγωνία των υπάλληλων του Δήμου αλλά και την πάγια τακτική του να μην στήνει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των ανθρώπων – συνεργατών – εργαζομένων του Δήμου με μια λιτή ανακοίνωση, αφού διάβασε τα ψηφίσματα της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, ανακοινώσε ότι δεν υφίσταται λίστα με ονόματα για το πρόγραμμα «κινητικότητας». Επιπλέον κυρίως ως άνθρωπος και δευτερευόντως ως δήμαρχος δεν θα συναινέσει σε καμία απόλυση. 
        Είναι όμως θλιβερό την ώρα που αρκετές οικογένειες της πόλης περιμένουν να μάθουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, άτομα γνωστά για την αργομισθία τους, διεκδικούν δάφνες υποστήριξης υπέρ των εργαζομένων. 
       Ειδικότερα, μέλη της αντιπολίτευσης προσπάθησαν στην πλάτη των εργαζομένων να προωθήσουν αποφάσεις που θα οδηγήσουν άμεσα το δήμο σε επιτροπεία και κλείσιμο. Μόνος στόχος να χρεωθεί αυτή η διοίκηση καταστάσεις που οδηγούν στην καταστροφή προκειμένου να ανέλθουν στη διοίκηση. Με αυτές τις τακτικές όμως καμία σκέψη για τους ανθρώπους δεν απομένει. 
       Ο Δήμαρχος και η διοίκηση έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια να οργανώσουν τις υπηρεσίες ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν να προσφέρουν από την σωστή θέση με επιμόρφωση όπου προαπαιτείται, ώστε να αποτελέσουν εργαλείο για τον Δήμο αλλά και οι ίδιοι να ενισχύσουν την θέση τους. 
       Η ένταση που προκλήθηκε με κορώνες και ψεύδη ήταν τεχνητή αλλά ευτυχώς έγινε αντιληπτή η σκοπιμότητα από τους εργαζόμενους. 
       Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ο κόσμος έχει ανάγκη απλά από λύσεις και πολιτικές για τον άνθρωπο.