2 Ιαν 2013

Γέροντας Παϊσιος: «Χωρίς θρησκεία δεν υπάρχει Πατρίδα»

 Σύμφωνα με τις συμβουλές του γέροντα Παϊσίου τον Ιούνιο του 1985, για την σημερινή κοινωνίας και το ηθικό τέλμα που έχουν υποπέσει όλοι οι ιθύνοντες παγκοσμίως πήγαν να καταργήσουν την ορθόδοξη πίστη μας , γιατί νόμιζαν ότι η θρησκεία δημιουργεί προβλήματα.  
       Τώρα σιγά-σιγά βλέπουν ότι ο άνθρωπος, όταν δεν πιστεύει, δεν έχει φρένο και γίνεται θηρίο· δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ιδανικά. Ένας δημοσιογράφος πήγε σε έναν παλιό πολιτικό, ιδεολόγο αριστερών πεποιθήσεων , και τον ρώτησε: «Τι πρέπει να προσέξουν οι σημερινοί πολιτικοί για να πετύχουν και τι για να μην αποτύχουν;» Και εκείνος του απάντησε: «Εμείς αποτύχαμε, γιατί τα βάλαμε με την Εκκλησία». 
        Οι ιδεολόγοι και πολιτικοποιημένοι ταγοί της εξουσίας που δεν πιστεύουν, που δεν έχουν ούτε υλικό ενδιαφέρον ούτε πνευματικό και ηθικό επίπεδο , κατάλαβαν ότι με τον Θεό δεν μπορούν να τα βάλουν. Τώρα στην Σερβία άρχισαν να χτίζουν Ναούς σε μερικά μέρη που τους είχε καταργήσει το παλαιό καθεστώς του Τίτο. 
          Είδαν οι ίδιοι που υπηρέτησαν αυτό το καθεστώς με πάθος και ορμή ότι όπου υπάρχει Εκκλησία υπάρχουν λιγότεροι ψυχοπαθείς πολίτες , γίνονται λιγότερα εγκλήματα και χωρίζουν λιγότερες οικογένειες αφήνοντας πολλά παιδιά κυριολεκτικά στο έλεος του θεού. 
      Έτσι και στην Ρουμανία που πολλά χρόνια η αθεΐα ήταν η επίσημη θρησκεία της χώρας με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα . Τώρα οι ίδιοι οι οποίοι υπηρέτησαν το παλαιό καθεστώς δεν πιστεύουν, αλλά, για να μη δίνουν ψυχοφάρμακα στους πολίτες , φτιάχνουν νουν Ναούς. Αφού και ο Τσαουσέσκου, παρ’ όλο που ήταν «ένας στυγνός δικτάτορας» χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό , παρ’ όλο που έλεγε ότι ο Χριστιανισμός είναι το όπιο του λαού άλλαξε και προς το τέλος της διακυβέρνησης του κατάλαβε λέγοντας κιόλας ότι οι Χριστιανοί είναι καλοί άνθρωποι. Γιατί, όσοι πίστευαν στην ορθοδοξία έβαζαν φρένο στην παραβατική συμπεριφορά και δεν «έκαναν αταξίες» κατά του καθετώτος. 
      Ενώ οι άλλοι που δεν πίστευαν, τα έκαναν γυαλιά-καρφιά. 
        Στην Ρωσία την χώρα με τους χιλιάδες αγίους πριν και κατά την εδραίωση του κομμουνισμού όπου βασανίσθηκαν , διώχθηκαν , εκτελέστηκαν χιλιάδες ιερείς και άνθρωποι της εκκλησίας. 
         Πόσους Αγίους θα έχουμε από την Ρωσία! Τώρα τα βάζουν με τον Κομμουνισμό. Και οι άλλοι πώς πάνε να τα δικαιολογήσουν όλα. 
       «Ο Λένιν και ο Μαρξ, λένε, συμφωνούσαν με τον Χριστό, αλλά δεν είχαν καταλάβει το πνεύμα του, γι’ αυτό έκαναν εγκλήματα ». Και αυτό, γιατί έχουν ξεσηκωθεί οι Χριστιανοί: «Θέλουμε να επανέλθουμε στην παλιά μας παράδοση, στην θρησκεία μας». 
       Και επειδή δεν μπορούν να συγκρατήσουν τώρα τον κόσμο, λένε και αυτοί: «Να επανέλθουμε στην παλιά μας παράδοση» Γιατί όλα αυτά που έκαναν στην Επανάσταση τα έκαναν, γιατί τάχα δεν είχαν καταλάβει το πνεύμα του Χριστού. 
      Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, όχι μόνον οι πιστοί, θα καταλάβουν ότι, αν δεν υπάρχει πίστη, δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος, και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνης προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή. Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι, Θα έρθουν έτσι τα πράγματα στην θέση τους.