8 Ιαν 2013

Ελλάς - Τουρκία και ΑΟΖ

Μία ενδιαφέρουσα άποψη:
ΑΟΖ. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε: 
 1. Ενημερώνουμε, σε συνεργασία με την Κύπρο, τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς ότι θα αναλάβουν η Noble energy και η Delek τα Ελλαδικά και Κυπριακά οικόπεδα που ενώνουν τις ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. 
 2. Ενημερώνουμε τους Ρώσους ότι θα αναλάβουν το οικόπεδο από το Άγιο όρος μέχρι τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα ανοιχτά του Ελλησπόντου. 
  3. Ενημερώνουμε τους ανωτέρω μαζί με Κίνα, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, αλλά και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο ότι θα αναλάβουν όλοι οικόπεδα στην ελληνική ΑΟΖ. 
 4. Καθιερώνουμε τα ποσοστά εκμετάλλευσης στα επίπεδα που συμφώνησε η Κύπρος με την Noble energy. Διαβάστε περισσότερα... 
 5. Ενημερώνουμε την Αλβανία ότι αν δεν συμφωνήσει στην οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ δεν θα συνεργαστούμε στον αγωγό Τ.Α.Ρ., αλλά και δεν θα δεχτούμε την είσοδο τους στην Ε.Ε.   
 6. Προτείνουμε στην Αίγυπτο, με αντάλλαγμα τη συμφωνία της στην οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ, τη συμμετοχή της στον αγωγό Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα - Ιταλία, με αγωγό που θα συνδέει Αίγυπτο - Κρήτη, αλλά και ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου - Κρήτης για να συμμετάσχει και η Αίγυπτος στην ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδος - Ιταλίας. 
  7. Προτείνουμε στη Λιβύη την αποδοχή της ΑΟΖ της Γαύδου με αντάλλαγμα την αποδοχή από μέρους μας ως κλειστού του κόλπου της Σύρτης. Επίσης τους προτείνουμε, αν δεχτούν την οριοθέτηση, να συμμετάσχουν στον αγωγό Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα - Ιταλία, αλλά και στην ηλεκτρική διασύνδεση. 
 8. Προτείνουμε σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες την δημιουργία κοινής αεροναυτικής δύναμης η οποία θα προστατεύει τους αγωγούς και τις πλατφόρμες 
 9. Ανακηρύσσουμε την ΑΟΖ μας και ταυτόχρονα εφαρμόζουμε τις παραπάνω συμφωνίες. Πιστεύει κανείς ότι αν ακολουθήσουμε το παραπάνω πλάνο θα βγάλει κιχ η Άγκυρα ή θα καταπιεί τη γλώσσα της; 
  Σχόλιο (του Konstantinos) στην ακόλουθη ανάρτηση του ιστολογίου «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ»: http://www.enkripto.com/2013/01/blog-post_6.html