17 Μαρ 2013

Μεγάλο σκάνδαλο: Ελληνίδα διπλωμάτης αποκαλεί δημοσίως τον Μουράτ Καραγιλάν "μακελάρη"

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου του, καταφέρθηκε εναντίον συνταξιούχου διπλωμάτη και Ελλήνων πολιτών, χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, απολογούμενος στον Τούρκο πρέσβημε αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν, τον οποίο χαρακτήρισε διπλωμάτης "μακελάρη"! Άραγε αποτελούν γραμμή του κ. Αβραμόπουλου όλα αυτά και μάλιστα εν όψει μιας δύσκολης περιόδου, που αναμένεται η πρόκληση των ερευνών στο Αιγαίο από τουρκικά ερευνητικά σκάφη; 
     Πρόσφατα, σε κάποια εκδήλωση, μια διπλωμάτης του Ελληνικού -επαναλαμβάνουμε, του Ελληνικού- Υπουργείου Εξωτερικών, απευθυνόμενη στον Φαήλο Κρανιδιώτη, έχυσε το δηλητήριό της για την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν στην Αθήνα, ονομάζοντας τον Κούρδο αγωνιστή "μακελάρη", κάτι που, σημειωτέον, δεν κάνουν ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι!!! 
       Φυσικά έχουμε ακούσει για ανάλογους χαρακτηρισμούς και από άλλα, ανώτατα στελέχη του ΥΠΕΞ, χαρακτηρισμούς, μάλιστα, που έκαναν απολογούμενοι στον Τούρκο πρέσβη, και επιφυλασσόμαστε! 
     Όμως το θράσος και η αναίδεια της ...κυρίας, που την πληρώνουμε για να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και όχι της ...Τουρκίας, υπερέβη κάθε όριο. 
       Ο χαρακτηρισμός αυτός για έναν αγωνιστή της Ελευθερίας από μια Ελληνίδα, υπάλληλο του ΥΠΕΞ, σε δημόσιο χώρο, συνιστά υπηρεσιακό ολίσθημα και καλό είναι να επιληφθεί αρμοδίως ο προϊστάμενός της, για να μην έχουμε χειρότερα. 
       Τώρα, αν έχουν θέσει τέτοια άτομα στο Ελληνικό Διπλωματικό Σώμα, είναι ένα επί πλέον ζήτημα. 
    Μήπως τώρα που αρχίζει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, θα πρέπει να αξιολογηθεί και η εν λόγω κυρία και να εξηγήσει αρμοδίως τη θέση της για το συγκεκριμένο ζήτημα; 
    Όσον αφορά τα ανώτατα στελέχη του ΥΠΕΞ, που κακολογούσαν Έλληνες πολίτες και συνταξιούχους διπλωμάτες σε έναν ξένο διπλωμάτη, απολογούμενοι με τον πιο βδελυρό και απαίσιο τρόπο στον Τούρκο πρέσβη, επί του παρόντος δεν έχουμε να πούμε τίποτα, αν και κατά την άποψή μας θα έπρεπε να επιληφθεί εισαγγελικός λειτουργός!