11 Μαΐ 2013

"Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που δεν είναι ισλαμικό, είναι ένα σύστημα απίστων"

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν σήμερα τους πολίτες «να αποφύγουν» να πάνε στα εκλογικά τμήματα κατά τις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο στο Πακιστάν, αν θέλουν να ζήσουν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τους. 
       «Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που δεν είναι ισλαμικό, είναι ένα σύστημα απίστων. Ζητώ επομένως από τον πληθυσμό να αποφύγει τα εκλογικά τμήματα αν δεν θέλει να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν, Εχσανουλάχ Εχσάν, σε ηχητικό του μήνυμα. 
       Περισσότεροι από 86 εκατομμύρια Πακιστανοί καλούνται αύριο στις κάλπες για τις βουλευτικές, κρατιδιακές και επαρχιακές εκλογές, οι οποίες έχουν κρίσιμη σημασία για την σταθεροποίηση της δημοκρατίας στο Πακιστάν, στο οποίο τρεις πολιτικές κυβερνήσεις ανατράπηκαν από στρατιωτικούς από την κήρυξη της ανεξαρτησίας του το 1947. 
       Η προεκλογική εκστρατεία αμαυρώθηκε από μια σειρά επιθέσεων —την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες ανέλαβαν οι Ταλιμπάν— οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 117 ανθρώπων, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. 
       Ένας διοικητής της Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), του κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν, το οποίο πολεμάει ανοιχτά την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, δήλωσε χθες, ζητώντας να μην κατονομαστεί, ότι ο επικεφαλής της ένοπλης αυτής ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, έδωσε εντολή να σταλούν «καμικάζι» για να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας την ημέρα των εκλογών. 
       Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας, ο Φακχρουντίν Ιμπραχίμ ζήτησε σήμερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του να υπάρξει μεγάλη προσέλευση αύριο στα εκλογικά τμήματα ώστε οι πολίτες της χώρας να εκλέξουν μια «έντιμη» κυβέρνηση. 
       Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ψηφοφόροι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την δύναμη που τους έχει δοθεί για να αναδείξουν το είδος της κυβέρνησης που επιθυμούν, σημείωσε ο ίδιος στο μήνυμά του, υπογραμμίζοντας ότι οι κακοί εκλέγονται όταν οι καλοί δεν πάνε στα εκλογικά τμήματα. 
       «Πιστεύω ότι αν το 60% των ψηφοφόρων ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το μέλλον της χώρας θα είναι διαφορετικό», σημείωσε ο Ιμπραχίμ. 
       Ο ίδιος κάλεσε επίσης τον στρατό και την κυβέρνηση να διασφαλίσουν ότι τηρείται ο νόμος και η τάξη την ημέρα των εκλογών, ώστε η εκλογική διαδικασία να είναι ελεύθερη και δίκαιη.    
   Real