7 Μαΐ 2013

Μ. Βρετανία: Αποτυγχάνει το πολυπολιτισμικό πείραμα

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού think tank Demos που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Daily Mail οι λευκοί Βρετανοί "υποχωρούν" από περιοχές όπου κυριαρχεί κάποια από τις εθνικές μειονότητες (μη Βρετανοί) που κατοικούν αυτή την στιγμή στην Μ.Βρετανία. Σύμφωνα με την έρευνα οι λευκοί Βρετανοί παύουν να κατοικούν σε περιοχές όπου εγκαθίστανται μαζικά ξένοι και αντικαθίστανται από μετανάστες και άλλες μειονότητες δημιουργώντας έτσι ενα αυτοτροφοδοτούμενο σπιράλ μείωσης του πληθυσμού τους σε αυτές τις περιοχές καθιστώντας τους ίδιους μειονότητα. 
       Ως αποτέλεσμα, σχεδόν οι μισές εθνικές μειονότητες (δηλ. περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι) ζουν σε κοινότητες όπου οι λευκοί Βρετανοί αποτελούν κάτω από το 50% του συνολικού τοπικού πληθυσμού. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Trevor Philips (μαύρος Βρετανός, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), θα έπρεπε να αρχίσει να ανησυχεί τους Βρετανούς σχετικά με την επιτυχία ή οχι της ενσωμάτωσης των ξένων. Το 2005 ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι η Βρετανία χάνει το στοίχημα της ενσωμάτωσης και ότι στο τέλος θα κυριαρχήσουν τα γκέτος από συγκεκριμένες φυλές ή θρησκείες. 
       Το 2011 πάλι έρευνα του Demos είχε δείξει ότι 4,1 εκατομμύρια μή λευκοί, 45% των μή λευκών, ζούσαν σε περιοχές όπου οι λευκοί Βρετανοί αποτελούσαν κάτω από το μισό του συνολικού πληθυσμού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τάση των λευκών Βρετανών να απομακρύνονται από περιοχές που "καταλαμβάνονται" από μή λευκούς ακολουθούν και οι λευκοί (μή Βρετανοί) μετανάστες. Τέτοιες περιοχές είναι το Yardley στο Birmingham και πολλά διαμερίσματα στο Ανατολικό και Νότιο Λονδίνο. 
       Σήμερα υπάρχουν στο Λονδίνο μόνο 800, σε σύνολο 8.850 δημοτικών διαμερισμάτων, όπου οι λευκοί αποτελούν 98% του πληθυσμού. Το 2001 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 5.000. 
        Ο Διευθυντής του Demos είπε ότι το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι υπάρχει σχεδόν μηδενική αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτισμών και ότι οι μειονότητες δεν συμμετέχουν του τοπικού κυρίαρχου λευκού πολιτισμικού προτύπου και ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της μειονότητας τόσο λιγότερη είναι η αλληλεπίδρασή της με τον κυρίαρχο τοπικό λευκό πολιτισμό.