14 Φεβ 2014

Το 25% των Αμερικανών ακόμα δε γνωρίζει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο!

Κι όμως στη χώρα της NASA, στη χώρα που έχει στείλει άνθρωπο στην Σελήνη, αρκετοί βρίσκονται ακόμα στο Μεσαίωνα!  
     Εντυπωσιακές ελλείψεις σε βασικές γνώσεις φαίνεται ότι έχει ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της χώρας. 
     Σε δείγμα 2.200 ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 25% δεν γνωρίζει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, όπως απέδειξε πρώτος ήδη από τον 17ο αιώνα ο Γαλιλαίος και άλλο ένα 52% αγνοεί ότι ο σύγχρονος σύγχρονος άνθρωπος έλκει την καταγωγή του από τον πίθηκο, όπως αναφέρει η εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου. 
     Συνολικά στις 9 ερωτήσεις που αφορούσαν βασικές γνώσεις βιολογίας και φυσικής, οι ερωτηθέντες πέτυχαν κατά μέσο όρο 6,5 σωστές απαντήσεις. 
     Παρά τα μέτρια αποτελέσματα όσον αφορά τις επιστημονικές γνώσεις τους, οι 9 στους 10 είπαν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή αρκετά για τις νέες ιατρικές ανακαλύψεις. 
     Οι ΗΠΑ βρίσκονται πάντως σε σχετικά καλή θέση όσον αφορά την «ανεπίσημη επιστημονική εκπαίδευση» με έξι στους δέκα Αμερικανούς να δηλώνουν ότι έχουν επισκεφθεί ένα ζωολογικό κήπο, ένα ενυδρείο, ένα μουσείο φυσικής ιστορίας ή επιστημών και τεχνολογίας. 
     Η έρευνα αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια και τα αποτελέσματά της περιλαμβάνονται στην έκθεση για τις επιστήμες που παρουσιάζει το Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών στον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Κογκρέσο.