18 Μαρ 2014

Οργή Σέρβων κατά Ε. Βενιζέλου για την αναγνώριση διαβατηρίων του Κοσσόβου!

Σε τροχιά σύγκρουσης με όλους τους φυσικούς και παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας μας - και δη τους ομόδοξους Ρώσους και Σέρβους- φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να βάλει την Ελλάδα ο ΥΠΕΞ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (και της "Ελιάς") Ε. Βενιζέλος. 
     Την αγανάκτηση τους εκφράζουν οι Σέρβοι μέσα από δημοσίευμα της σερβικής «Τέλεγκραφ», κατά της απόφασης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου να αναγνωρίσει η Ελλάδα τα διαβατήρια του ψευδοκράτους Κοσσόβου. 
      «Αυτό που φαινόταν αδύνατο να γίνει, συνέβη: Οι Έλληνες αναγνωρίζουν τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου!», σημειώνει με φανερή αγανάκτηση η σερβική «Τέλεγκραφ». 
     «Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του έχει αποφασίσει να δεχθεί τις βίζες Σένγκεν και τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου και με τον τρόπο αυτόν δεν θα επιβραδύνει το δρόμο του Κοσσυφοπεδίου στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε αδέλφια!», συμπληρώνει το σερβικό δημοσίευμα. 
       Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ισχύ από τις 20 Μαρτίου. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνωρίζουν την παράνομη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. 
    Ο Ε. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι αν και η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επίσημα το Κοσσυφοπέδιο, δεν θα επιβραδύνει το δρόμο του ψευδοκράτους προς την Ευρώπη...