22 Απρ 2015

Ομόφωνη η αντίδραση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για την δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων, πλήττει την αυτοτέλεια των Δήμων και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη λειτουργία τους. 
        Είναι άδικο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δίνει καθημερινά, υπό συνθήκες δημοσιονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, έναν άνισο αγώνα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ομαλή λειτουργία του Δήμου, να δυναμιτίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο η λειτουργία μας και να ανατρέπεται ο προγραμματισμός μας. Ενώ παράλληλα δημιουργούνται συνθήκες οικονομικού πανικού στους εργαζόμενους του Δήμου, τους Ιδιώτες και τις Επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δήμο και τελικά στην τοπική κοινωνία. 
      Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συγκάλεσε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, το οποίο αντέδρασε άμεσα και με ομοψυχία, υιοθετώντας στο σύνολο της την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 
        Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών - από τα πρώτα Δημοτικά συμβούλια πανελλαδικά που συνεδρίασε εκτάκτως – και ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων αποφάσισε ομόφωνα: 
  1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που υποχρεώνει Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
   2. Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα όπως αυτές διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σχετικά με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 
   3. Ζητά την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητά να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
  4. Ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να μην εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του Δήμου. 
  5. Ταυτίζεται με την εξαγγελία αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τη στήριξη των εργαζομένων. 
   6. Ζητά να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προσβολής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 
  7. Αναλαμβάνει δράσεις έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 
       Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών συντάσσεται με το κοινό μέτωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και συμμετέχει στον αγώνα για τη διασφάλιση της Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.