26 Αυγ 2015

Στον Δήμο Αχαρνών το θέμα του γηπέδου του Αχαρναϊκού

Στον Δήμο Αχαρνών βρέθηκε την Τρίτη (25/8) ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού, Χαράλαμπος Σταμούλης, προκειμένου να συζητήσει για το θέμα του γηπέδου. 
      Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στο Δημοτικό Γήπεδο Αχαρνών όπου είναι η έδρα του Αχαρναϊκού είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Χαράλαμπος Σταμούλης από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών Θανάση Κατσιγιάννη. 
        Αφορμή της συνάντησης το θέμα που θα συζητηθεί την Τετάρτη 26/08 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών με το οποίο προτείνεται η λύση της προγραμματικής σύμβασης που είχε συνάψει ο Δήμος με την Περιφέρεια Αττικής ύψους 250.000 ευρώ. 
       Η συγκεκριμένη σύμβαση είχε υπογραφεί με την άνοδο της ομάδας στην Β' Εθνική καθώς απαιτούνταν, όπως άλλωστε και σήμερα, διάφορες παρεμβάσεις όπως η αποκατάσταση των ζημιών στον αγωνιστικό χώρο καθώς και η ενίσχυση και επαύξηση του ηλεκτροφωτισμού. Με την υπογραφή της σύμβασης εκ μέρους του Δήμου πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις, όχι όμως όλες όσες είναι αναγκαίες για την διεξαγωγή των αγώνων. 
       Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα η λύση της σύμβασης κρίνεται ως μονόδρομος καθώς, όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να μην πληρώνει τις μέχρι τώρα εργασίες ούτε όμως και την συνέχεια των έργων. 
        Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε τις ανησυχίες του τονίζοντας πως ο Αχαρναϊκός εκτός από μία ομάδα με μεγάλο κοινό που διαφημίζει πλέον την πόλη σε όλη την Ελλάδα, είναι και μία από τις υγιέστερες ομάδες της κατηγορίας που χρειάζεται ένα, αν όχι σύγχρονο, τουλάχιστον λειτουργικό γήπεδο. 
        Τόνισε πως η έλλειψη φωτισμού στερεί σημαντικά έσοδα από την ομάδα, καθώς δεν πραγματοποιούνται νυχτερινοί αγώνες, ενώ επεσήμανε για άλλη μία φορά πως πρέπει αμέσως να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο, ώστε το γήπεδο να αδειοδοτηθεί και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 
      Όσον αφορά το θέμα της προγραμματικής ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε πως θα πραγματοποιηθούν από μέρους του Δήμου όλες οι ενέργειες ώστε να υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την κατασκευή όλων όσων χρειάζονται. 
       Ενώ δεσμεύτηκε επίσης πως θα προχωρήσουν αμέσως και οι ενέργειες για την αδειοδότηση του γηπέδου. Ο Πρόεδρος θα παρευρεθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το μέλλον του γηπέδου.