4 Δεκ 2015

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν. Υπάρχουν αδαείς που τους βάζουν στο ίδιο καζάνι.

Είναι, λέει, τρελοί και οι δύο. Είναι, λέει, δικτάτορες και οι δύο. Είναι, λέει, ανηλεείς έναντι της αντιπολίτευσης και οι δύο. Είναι, λέει, αγύριστα κεφάλια και οι δύο. Όλα αυτά είναι λόγια κενού περιεχομένου.  
    Αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν σε πάρα πολλούς ηγέτες του κόσμου. Κάνουν τους έξυπνους άτομα που δεν γνωρίζουν τους Ρώσους και δεν έχουν ικανοποιητικές γνώσεις για τη Ρωσία. Φλυαρούν. Ο Πούτιν αναστήνει ένα κράτος που έχει κατακομματιαστεί. Ο δε Ερντογάν κάνει κομμάτια ένα κράτος. Μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να καταδείξει τη διαφορά ανάμεσα στους δύο. Όμως, οι διαφορές είναι πολλές. Η διαφορά είναι μεγάλη! Χάσμα. 
       Πώς διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση; Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Εγώ ήμουν στη Μόσχα και το είδα. Παρακολούθησα τις τελευταίες συναντήσεις του Γκορμπατσόφ στο Κρεμλίνο. Περπάτησα με πλήθη που αντιστέκονταν κατά του πραξικοπήματος. Έψαχναν ένα νέο πιόνι η Αμερική και οι δυτικοί σύμμαχοί της που ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους με τον Γκορμπατσόφ. Ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος χάρισε ανεξαρτησία στο σοσιαλιστικό ανατολικό μπλοκ και πέτυχε το γκρέμισμα του Τείχους του Βερολίνου, πάτησε φρένο και σταμάτησε όταν ήρθε η σειρά της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης. Ακριβώς σε αυτό το σημείο οι δυτικοί βρήκαν το νέο τους πιόνι. Όλοι μαζί ανέτρεψαν τον Γκορμπατσόφ και έβαλαν στη θέση του τον Γιέλτσιν. Ο Γιέλτσιν έκανε αυτό που ήθελαν και υπέγραψε τη συμφωνία διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης. Η περίοδος Γιέλτσιν ήταν μια πλήρης τραγωδία. Η Δύση δεν μπορούσε να σταματήσει και δεν χόρταινε. Έστω και αν είχε διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση, υπήρχε ακόμα ένας τεράστιος γίγαντας, η Ρωσία. Υπήρχαν 21 αυτόνομες δημοκρατίες. Και ήθελαν (οι δυτικοί) να κερδίσουν πλήρη ανεξαρτησία σε αυτές τις αυτόνομες δημοκρατίες, να τις αποσπάσουν από τη Ρωσία και να συρρικνώσουν ακόμα και τη Ρωσία. Το έλεγαν ξεκάθαρα αυτό μεγάλοι Αμερικανοί θεωρητικοί όπως ο Μπρεζίνσκι. 
      Αυτή τη φορά συμπεριφέρθηκε έξυπνα ο ρωσικός λαός. Χρειαζόταν ένας ισχυρός ηγέτης που θα αναχαίτιζε αυτά τα πλάνα. Ο Πούτιν είναι προϊόν αυτών των εξελίξεων. Μόλις ανήλθε στην εξουσία άρχισε να συμμαζεύει τα πάντα γρήγορα και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να βάλει τη χώρα του ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας πολιτικής. Οι δυτικοί προσπαθούν να κάνουν στον Πούτιν αυτό που έκαναν στον Γκορμπατσόφ. Αναζητούν ένα πιόνι σαν τον Γιέλτσιν στη θέση του. Η πλειονότητα της αντιπολίτευσης στη Ρωσία βρίσκεται υπό τη δική τους καθοδήγηση. Αν καταφέρουν να ανατρέψουν τον Πούτιν, θα ρίξουν τη χώρα στην αγκαλιά της Αμερικής. Υπάρχουν τηλεοράσεις και δημοσιογράφοι. Που υποδαυλίζουν συνεχώς τον λαό εναντίον του Πούτιν. Δεν υπάρχει τίποτε για να σαστίζει κανείς αν ο Πούτιν συμπεριφέρεται δικτατορικά σε αυτούς. Αν χαλαρώσει τα λουριά, θα πάθει και αυτός τη συμφορά που έπαθε ο Γκορμπατσόφ. Θα κυριαρχήσει στον κράτος η αντιπολίτευση που καθοδηγείται από το εξωτερικό. 
       Η Σοβιετική Ένωση ήταν σοσιαλιστική. Η δε Ρωσία είναι καπιταλιστική. Παρά ταύτα όμως είναι μεγάλη τύχη για την ανθρωπότητα το γεγονός ότι ο Πούτιν αντιτάχθηκε κατά της Αμερικής και των συμμάχων της στη Μέση Ανατολή. Προσέκρουσαν σε βράχο στη Συρία οι δυτικοί, οι οποίοι ξεροκαταπίνουν και κολυμπούν μέσα στο ψέμα ακόμα για χάρη των βρόμικων συμφερόντων τους. Το παράδειγμα της Συρίας αποκάλυψε πόσο διπλοπρόσωποι και πόσο βάρβαροι είναι. Όλοι ευχαριστούν τον Πούτιν, ο οποίος το αποκάλυψε αυτό μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Προσεύχονται για να κερδίσει τον πόλεμο αυτό. 
       Και το σημαντικώτερο. Στην Τουρκία ο Πούτιν θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε η αντιπολίτευση. Με πλήγμα του Πούτιν θα ανατραπεί η δυναστεία Ερντογάν, αν είναι να ανατραπεί. Είδατε τα ντοκουμέντα που αποκάλυψε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας; Το εμπόριο πετρελαίου της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος πωλεί φθηνά στην Τουρκία το πετρέλαιο που κλέβει από τη Συρία και το Ιράκ. Την ώρα που σφάζονται άνθρωποι, που στήνονται σκλαβοπάζαρα για γυναίκες και πτώματα παιδιών ξεβράζονται στις ακτές, η δυναστεία Ερντογάν βάζει και χρήματα στην τσέπη. 
     Κοίταξε κουβέντα. Είναι ίδιοι, λέει, οι Πούτιν και Ερντογάν! Μήπως ο Πούτιν έχει κουτιά παπουτσιών;
    Σενέρ Λεβέντ 
   http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=309026&-V=stiles

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Ο Πούτιν και η Ρωσία υποστυρίζουν έμπρακτα τη Συρία. Έχουν την εντύποση οι Έλληνες οτι Αμερική και Δυτικοί θα υποστυρίξουν ποτε την Ελλάδα εάν βρεθεί σε σοβαρή δύσκολη θέση? Καταλαβαίνετε τί ακριβώς εννοώ. Για σκευθείτε το σοβαρά.