29 Μαΐ 2016

Τα κρυφά σημεία της Συνθήκης της Λισαβόνας για τον ευρωστρατό πυροδοτούν εντάσεις στην Βρετανία. Τι αναμένεται για την Ελλάδα

Η Βρετανίδα Υπουργός Άμυνας Penny MORDAUNT, δήλωσε καθαρά και ξάστερα ότι η Βρετανία θα αναγκαστεί να ενταχθεί στον υπό δημιουργία ευρωπαϊκό στρατό, αν δεν αποχωρήσει από την ΕΕ, αυξάνοντας τις πιθανότητες αρνητικής ψήφου των Βρετανών πολιτών στο επικείμενο δημοψήφισμα αναφέρει ο βρετανικός τύπος. 
          Η Βρετανίδα Υπουργός, αρμόδια για την αμυντική πολιτική της χώρας είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που επιβεβαιώνει ότι, αν το Ηνωμένο Βασίλειο παραμείνει υπό τον έλεγχο των Βρυξελλών θα αναγκαστεί να ενταχθεί σε έναν στρατό της ΕΕ, υπό γερμανική ενδεχομένως διοίκηση . 
          Η MORDAUNT έκανε την προειδοποίηση αυτή μετά από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Daily Express, στις οποίες αναφέρεται ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας υποχρεώνει τη Βρετανία να συμμετάσχει στο στρατό της ΕΕ. 
        Προκύπτουν καθημερινά και άλλες περαιτέρω συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε σχέση με το σχέδιο παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και τις κρυφές υποχρεώσεις που υπάρχουν, σε μια προσπάθεια «κάποιων» να κρατήσουν αυτό το εφιαλτικό σενάριο κρυμμένο από τους Βρετανούς πολίτες. uiui-550799 
          Το έγγραφο της αμυντικής πολιτικής που καθορίζεται από την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνει την εκ νέου οργάνωση ενός ευρωστρατού, ο οποίος θα «επιταχύνει» με την συμβολή του στην κοινή άμυνα και την ασφάλεια της ΕΕ . 
        Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες τα σχέδια που προετοιμάζονται από την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Federica Mogherini, και τα οποία θα τηρούνταν μυστικά μέχρι το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου, ανέφεραν την διάλυση των εθνικών στρατών και την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού . 
          Το έγγραφο καλεί την ΕΕ να δημιουργήσει τις νέες αυτές δομές άμυνας χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς που ορίστηκαν το 2009 με την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας. 
          Οι νέες προτάσεις αναφέρονται σε μια «μόνιμη διαρθρωμένη αμυντική συνεργασία» με δυνάμεις αρχικά από μια ομάδα εννέα ή περισσότερων κρατών μελών της ΕΕ, για να προχωρήσουν τα σχέδια για την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Γενικού Επιτελείου. 
           Επομένως, η συμφωνία συγχώνευσης των Γερμανών με τους Ολλανδούς σε ξηρά και ναυτικό, αποτελεί τον κύριο πυρήνα μιας ενιαίας στρατιωτικής δύναμης της ΕΕ. 
           Οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη για να συμπεριληφθούν οι Τσέχοι και σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία υπεγράφη το 2007 από τον Gordon Brown, η Βρετανία και η Γαλλία θα πρέπει να υποχρεωθούν να ενταχθούν στο στρατό της ΕΕ. 
         Μπορούμε να φανταστούμε τι αναμένεται για την τύχη των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων, την τύχη της Ελλάδος ως ενιαίας χώρας (ακούσαμε παλαιά για την Ευρώπη των περιφερειών), και πολλά άλλα. 
          Η συνθήκη της Λισαβόνας ήταν η ταφόπλακα των εθνικών κρατών-εθνών και η αρχή της δημιουργία του Ευρωπαϊκού υπερκράτους. 
         Οι προφητείες μας όμως, μιλούν για διάλυση της ΕΕ, και σε λίγο καιρό αυτό θα το δούμε διότι πολύ απλά, οι τεράστιες ιδεολογικές και οικονομικές αντιθέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης παραμένουν βαθιές και κυρίως μεγάλες.