8 Απρ 2019

Με θανατική ποινή απειλούνται οι Χριστιανοί στο Μπρουνέι

Παρά την έντονη διεθνή κατακραυγή, τέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε πλήρη ισχύ στο Μπρουνέι, η Σαρία. Η τρίτη φάση του νόμου είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τους Χριστιανούς που ζουν στη μικρή αυτή χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας και η αυστηρή εφαρμογή της Σαρίας μπορεί να σημάνει ακόμα και τη θανατική καταδίκη για όσους εγκαταλείψουν το Ισλάμ.
Αρχηγός Κράτους είναι ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ, φανατικός μουσουλμάνος, ο οποίος επιδιώκει τον πλήρη εξισλαμισμό της χώρας .
Οι χριστιανοί που έχουν εγκαταλείψει το Ισλάμ αντιμετωπίζουν ήδη διώξεις στο Μπρουνέι, καθώς το να ασπαστεί κανείς τον Χριστιανισμό όντας μουσουλμάνος θεωρείται παράνομο, όπως επίσης και η εισαγωγή Βίβλων. Οι δημόσιοι εορτασμοί των Χριστουγέννων έχουν απαγορευτεί από το 2015.
Επειδή το να εγκαταλείψει κανείς το Ισλάμ αντιτίθεται αυστηρά στους νόμους της Σαρίας, όσοι ασπάζονται τον χριστιανισμό θα διαχωρίζονται από τις συζύγους και τα παιδιά τους. Και θα κρατούνται μέχρι να αλλάξουν εκ νέου την πίστη τους.
Ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί σε πια έκταση θα επηρεάσει η Σαρία τους Χριστιανούς καθώς ορισμένα άρθρα της που αφορούν στο Ισλάμ και την προσβολή του προφήτη προβλέπουν ακόμα και θανατική ποινή.
Tο Σουλτανάτο του Μπρουνέι είναι μια μικρή χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία στο νησί Βόρνεο.