13 Σεπ 2012

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη: λυντσαρίστηκε από διαδηλωτές ή πέθανε από ρουκέτα;

JSSNews 
Με αυτό το τρόπο,ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατάντησε κράτη, μια φορά και έναν καιρό τόσο υπερήφανα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  
       Ο άνθρωπος του οποίου το σώμα (θα μπορούσε να ήταν ζωντανός σε αυτό το σημείο, αλλά δεν νομίζω) σέρνεται στους δρόμους σύμφωνα με αυτή τη φωτογραφία δεν είναι άλλος από τον Christopher Stevens, τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη. 
     Παρόλο που οι πρώτες αναφορές λένε ότι το όχημά του χτυπήθηκε από ρουκέτα, φαίνεται τώρα πολύ πιο πιθανό ότι ο ίδιος και οι τρεις εργαζομένοι στη πρεσβεία (δύο πεζοναύτες των ΗΠΑ) σύρθηκαν έξω από το αυτοκίνητό της Πρεσβείας και κατακρεουργήθηκαν από τους «διαδηλωτές». Αραβική αγριότητα. Και μη με κατηγορήσετε ότι είμαι ρατσιστής: αυτά δεν τα έχω δει αλλού παρά στις αραβικές χώρες. Αλλά ίσως κάνω λάθος, γίνεται και αυτό. 
       Ναι, πρόκειται για την αδυναμία του Προέδρου Ομπάμα, ο ίδιος έσυρε την αξιοπρέπεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο επίπεδο του έδαφους. Ένας Αμερικανός διπλωμάτης δολοφονήθηκε από τον όχλο στους δρόμους μιας χώρας, η οποία για το φόβο ενός γενναίου Αμερικανού Πρόεδρου, δεν θα αγγίζε ούτε μια τρίχα του πρέσβη. Όσο ο Ομπάμα θα είναι στην εξουσία, δεν θα υπάρξει σημαντική ανταπόκριση -στρατιωτική ή άλλη.
      Πρόκειται για άλλη μια 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς. Αλλά αυτή τη φορά, κανείς δεν θα κινηθεί. Ή πολύ λίγο. Ο Ομπάμα δεν έχει το ανάστημα. Προτιμά να μιλήσει, να διαπραγματεύεται, να ρολαριστεί στο αλεύρι. Δεν καταλαβαίνει τίποτε ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει. 
        Δεν γνωρίζω τι αξίζει ο Romney, αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι ένας ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα μπορούσε να ξαναχτίσει σεβαστές Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα έθνος που δεν επιτρέπεται να το αγγίξουμε. 
       Μετά το λιντσάρισμα του τέρατος Καντάφι, οι Λιβύοι δείχνουν για άλλη μια φορά ότι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο με ό τι στη Συρία: να τους αφήσουμε να σφάζονται μεταξύ τους. Δεν αξίζουν τη βοήθειά μας. Δεν αξίζουν - και δεν θέλουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που τους πρόσφερε η Δύση... 
Zeev Koskas - JSSNews 
Σ.Σ. Εννοείται ότι τό blog δέν παίρνει θέση στόν αμερικανικό εκλογικό αγώνα. ΄Αν προβάλλουμε τό παραπάνω είναι γιά δείξουμε ότι η Δύση δέν επιτρέπεται νά παρεμβαίνει στά εσωτερικά τών άλλων χωρών καί ότι η δημοκρατία δέν υπάρχει περίπτωση νά εγκαθιδρυθεί σέ ισλαμικά κράτη γιατί είναι αντίθετη μέ τήν κουλτούρα τους καί δέν τήν επιθυμούν.