16 Οκτ 2013

Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη: Ξυλοδαρμός Ολλανδού διπλωμάτη, μετά την εισβολή των ολλανδικών αρχών στο σπίτι Ρώσου διπλωμάτη!

Την περασμένη εβδομάδα οι ολλανδικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι και συνέλαβαν Ρώσο διπλωμάτη που υπηρετεί στην Πρεσβεία της Ρωσίας στο Άμστερνταμ. 
    Η κίνηση των ολλανδικών αρχών σχετίζεται με την δυσφορία που προκάλεσε στην κυβέρνηση της Ολλανδίας η κατάσχεση πλοίου της Greenpeace που έφερε ολλανδική σημαία. 
     Χθες το Ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε τη λύπη του για τον ξυλοδαρμό Ολλανδού διπλωμάτη στην Μόσχα! 
     Τα αναφέρουμε όλα αυτά για να δείξουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η αρχή της αμοιβαιότητας στις διπλωματικές σχέσεις των χωρών, ανεξαρτήτως μεγέθους και συσχετισμών. 
     Με άλλα λόγια, στις διπλωματικές σχέσεις ισχύει το εβραιο-μουσουλμανικό "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος"! 
    Γιατί τα λέμε όλα αυτά; 
    Γιατί ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θράκη έχει καταλύσει κάθε έννοια διπλωματικής συμπεριφοράς και συμπεριφέρεται ως παράγοντας άσκησης κρατικής εξουσίας σε μια ξένη χώρα, όπου διαπιστεύθηκε για να τηρεί τους νόμους και να συμπεριφέρεται με βάση τα αναγραφόμενα στη Σύμβαση της Βιέννης! 
     Είναι γνωστή η ξεδιάντροπη και απροκάλυπτη ανάμειξή του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, από το ποιος θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, μέχρι το ποιος θα είναι ιμάμης σε κάθε χωριό. 
    Μήπως θα έπρεπε να γίνει ένα σεμινάριο στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών για περιστατικά τύπου Ολλανδίας-Ρωσίας, για να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι πρέπει να επιβάλουμε την αμοιβαιότητα σε ό,τι αφορά τη δράση των τουρκικών διπλωματικών αρχών και των πρακτόρων τους στην Ελλάδα, που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο;