21 Νοε 2013

Ο μπαχαλάκιας με την τήβεννο!

Κυρία εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου, όταν κάποιος παρανομεί δεν τον θέτεις προ των ευθυνών του.Ήταν προ των ευθυνών του και πριν τη δική σας σύσταση, αλλά αποδείχθηκε τραγικά ανεύθυνος. Στη συνέχεια αποδείχθηκε και πολλαπλώς παράνομος. Τον παράνομο, λοιπόν, τον συλλαμβάνεις. Κι επειδή η παρανομία τού μπαχαλάκια με την τήβεννο έχει τεράστιες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής, τού φτιάχνεις και μια δικογραφία όσο είναι όλα τα "θεατρικά" του. 
      Πώς θα πείσεις τον νέο φοιτητή, που βλέπει ότι γίνεται πιόνι σε ένα χυδαίο παιχνίδι μικροπολιτικής, να μείνει στην Ελλάδα και να παλέψει, όταν μια καραμπινάτη παρανομία μένει ατιμώρητη και ο κύριος υπεύθυνος δέχεται, απλώς, συστάσεις; Με συστάσεις αποδίδεται η δικαιοσύνη; Τις τεράστιες επιπτώσεις στους φοιτητές, στους γονείς τους, στους μεταπτυχιακούς ερευνητές, στην οικονομία, στην κοινωνία, θα τις υπολογίσει κανείς; Το μήνυμα που φτάνει σε κάθε άκρη της γης ότι τίποτε δεν εφαρμόζεται σ’ αυτή τη χώρα, ότι αρκεί μια χούφτα “βυσματιών” για να διαλυθεί το σύμπαν, θα το σκεφθεί κανείς; 
       Όχι άλλες συστάσεις, λοιπόν, στον Πελεγρίνη. Να συλληφθεί, τώρα! Τι φοβάστε; Μήπως γίνει “μάρτυρας” των μπαχαλάκηδων; Ή μήπως ξεσηκωθούν οι αναρχικοί για το δικαίωμα όσων μπήκαν από το παράθυρο ως διοικητικοί στα Πανεπιστήμια να συνεχίζουν να κρατούν τις θέσεις τους χωρίς να δουλεύουν; (Η Ελλάδα κατάφερε κι αυτό το απίθανο: να έχει τους μόνους κρατιστές αναρχικούς στον κόσμο!) Βέβαια, ο κόσμος του θεάτρου θα χάσει ένα πηγαίο κωμικό ταλέντο που σκορπίζει άφθονο γέλιο με τα συγκλονιστικά του κείμενα και τις άξιες για Νόμπελ Ηθοποιίας (τι; δεν υπάρχει; για τον Πελεγρίνη πρέπει να θεσπισθεί!) μούτες του. Αλλά θα το αντέξουμε. Αυτό που δεν αντέχουμε άλλο είναι οι σχολές να είναι κλειστές για το χατίρι μερικών λαμόγιων και του πάτρωνά τους. Για έναν θώκο αδειανό, για έναν Πελεγρίνη. 
    Τζήμερος Θάνος