12 Φεβ 2014

Βρέθηκαν τα υπολείμματα της ρουκέτας στη Βαρυμπόμπη

Τμήματα της ρουκέτας που εκτοξεύτηκε εναντίον του κτιρίου της Μερσεντές στη Βαρυμπόπη, και αφού πρώτα είχε ενημερωθεί για αυτή από την προκήρυξη της ΟΛΑ, κατάφερε να εντοπίσει την Τετάρτη η Αντιτρομοκρατική. 
    Οι πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο εντόπισαν τα υπολείμματα στον κρατήρα που είχε σχηματιστεί στο οικόπεδο, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και τα έστειλαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. 
     Στο μεταξύ, διενεργείται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. 
     Η ρουκέτα εκτοξεύτηκε πριν από ένα μήνα, με στόχο τις εγκαταστάσεις της Μερσεντές, κάτι το οποίο, όμως, έμαθε η Αντιτρομοκρατική από την προκήρυξη που έστειλε την Τρίτη η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι. 
     Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως η άγνοια της Αντιτρομοκρατικής οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών. 
     Μετά από την πληροφόρηση, μέσω της προκήρυξης, ότι η ΟΛΑ επιχείρησε να χτυπήσει την Μερσεντές το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου με αντιαρματική ρουκέτα, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), μετέβησαν στη Βαρυμπόμπη. 
     Εκεί βρήκαν έναν μικρό κρατήρα στο έδαφος, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών προκλήθηκε από τη ρουκέτα. Αλλά από την αρχική έρευνα δεν προέκυψαν υπολείμματα του βλήματος. 
      Εκεί πληροφορήθηκαν ότι το βράδυ του «χτυπήματος» κάτοικοι ειδοποίησαν την Αμεση Δράση, εξαιτίας του δυνατού κρότου που άκουσαν. 
      Από την ΓΑΔΑ έγινε γνωστό ότι πράγματι πήγε η Αμεση Δράση, αλλά μόνο το βράδυ και οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στην εκτίμηση πως μάλλον ήταν κάποιο βαρελότο.