15 Ιαν 2015

Διακομματική Επιτροπή

Διακομματική σύσκεψη των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού, στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καθορισμός του τρόπου χρήσης των χώρων που θα διατεθούν από το Δήμο για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο. Στην συζήτηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εξής κομμάτων: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΛΑΟΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΟΤΑΜΙ. Μετά από συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και του Δημάρχου κ. Κασσαβού Ιωάννη, αποφασίστηκαν τα εξής: 
 1) Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση αεροπανό, αφισοκόλληση και η χρήση σπρέϊ σε οποιοδήποτε χώρο του Δήμου. 
 2) Θα χρησιμοποιηθούν οι πλατείες του Καράβου, της Αγίας Τριάδος, του Κόκκινου Μύλου, της Αγίας Άννας, του Αγίου Διονυσίου & Εθνικής Αντιστάσεως, των Θρακομακεδόνων, του Ολυμπιακού Χωριού και της Βαρυμπόμπης για την προβολή των πολιτικών κομμάτων. Η διάθεση της κεντρικής πλατείας θα γίνει από το ύψος του ΟΤΕ και πάνω έως το πρώτο εμπορικό κατάστημα, χωρίς μεγαφωνική εγκατάσταση. 
 3) Στα εκλογικά καταστήματα (σχολικά κτίρια) δεν θα μπει απολύτως τίποτα. 
 4) Η Κεντρική Πλατεία του Δήμου θα χρησιμοποιηθεί για συγκεντρώσεις και ομιλίες των πολιτικών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, χωρίς ηχητική κάλυψη και έπειτα από τη σχετική άδεια που θα προσκομίσουν από το Αστυνομικό τμήμα Αχαρνών. 
 5) Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού θα διατεθεί χωρίς ηχητική κάλυψη έπειτα από συνεννόηση και αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Επιπλέον, η καθαριότητα της αίθουσας θα γίνεται με ευθύνη του πολιτικού κόμματος το οποίο την χρησιμοποίησε. 
     Την απόφαση της διακομματικής επιτροπής υπερψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.